DOMAINE BOYAR EKO DIMIAT/CHARDONNAY

€4,95
€3,75
48+ €3,64
144+ €3,35
Witte wijn
thracian Valley 2017
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Duurzaamheid:
DIAM wijnkurk
Land:
Bulgarije
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
000398.png

Na jaren experimenteren met de autochtone witte druivensoort dimiat (40 %) in combinatie met chardonnay (60 %) werd deze witte wijn ontwikkeld die het best getypeerd kan worden als fluweel zacht en toegankelijk. De Domaine Boyar "Eko" dimiat / chardonnay: kenners en niet-kenners raken geboeid door zijn lieflijk, iets kruidig bouquet en zijn heerlijke fruitige en milde droge afdronk.

DOMAINE BOYAR "EKO'' DIMIAT/CHARDONNAY Thracian Valley Bulgarije

Exotische en zuivere wijn. Kenmerkend  chardonnay  met verfijnde frisse tonen. De fruitige tonen komen van de dimiat druif die  de wijn een perfecte harmonie geeft..  Heerlijk fris en soepel als aperitief. Perfect te combineren met lichte lunchgerechten, voor bij de borrel(hapjes), kip- en vis gerechten gegrild of van de BBQ. Salades met diverse wit vissoorten of  gevogelte. Lichte pasta gerechten. Oosterse gerechten (sushi). Maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado.

 

 

Maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado voor 4  personen

Ingrediënten

2 klein kopje quinoa

2 kippenbouillontable

2 klein kropje little gem, of bindsla (Romeinse sla), blaadjes losgehaald, gewassen en drooggedept

2 eetrijpe avocado, geschild, ontpit en in plakken gesneden*

Handjevol cherrytomaten, gehalveerd

1 rode ui, gepeld en in smalle ringen gesneden

4 el zonnebloempitten

2 kipfilet

Cajunkruiden met zout

Klein bosje koriander, gewassen, drooggedept en heel fijngehakt

2 citroen

Olijfolie extra vierge of limoenolie

 

*Besprenkel de avocado na het snijden met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Bereiding

Haal de kip ruim een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Rooster de zonnebloempitten met 1 tl cajunkruiden in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin zijn.

Schep ze uit de pan op een bord en zet opzij. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met wat olijfolie.

Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met de cajunkruiden. Verhit de koekenpan met wat olie en bak de kip aan beiden kanten mooi goudbruin en gaar.

Leg de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de kip rusten.

Breng ondertussen als de kip bakt de quinoa met een halve liter water en de bouillontablet aan de kook en zet het vuur dan lager totdat het zachtjes pruttelt.

Kook de quinoa in circa twaalf minuten gaar. Giet de quinoa af in een zeef en vang circa 100 ml van het kookvocht op.

Doe de uitgelekte quinoa terug in de pan en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap en koriander.

Trancheer de kip (in schuine plakken snijden) en maak de borden op. Leg op elk bord wat slablaadjes, gevolgd door de quinoa, tomaat, rode ui, avocado, kip en zonnebloempitten. Besprenkel de salade indien wenselijk nog met het opgevangen kookvocht, olijfolie/limoenolie of citroensap.

 

Smakelijk namens Wijnkoperij Alex Storms