CLUSTER BARRIQUE MAVRUD/RUBIN dom Boyar

€12,15
€8,50
48+ €8,24
144+ €7,59
Rode wijn
Sliven Region 'EKO' Bulgarije 2011
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2022
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000365.png

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

Domaine Boyar
Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije.  Dit Bulgaarse wijnhuis is ontstaan in Sofia (en Londen) in 1991. Tegenwoordig is het een van de succesvolste  wijnhuizen in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn  internationaal op de kaart. Ook de enige, samen met een enkele andere, die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat. Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen. Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website: www.domaineboyar.com
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
ORNAMENT MAVRUD RESERVE chat Asena
€17,95
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
Rode wijn
thracian Valley 2012

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zal de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

A MAVRUD RESERVE
€12,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
thracian Valley 2013

Nog steeds blijft het een mysterie waar de basis van de mavrud druif ligt... Verder (dna)onderzoek is nodig, maar de meest voorkomende verklaring op de dag van vandaag maakt hem de voorvader van de monastrell (en dus ook de mourvèdre). Niet gek dat er gemakkelijk tonen, van donker fruit en specerijen worden herkend. De opvoeding van 6 maanden op nieuwe franse barriques onderstrepen het kwaliteitspotentieel van deze kanjer! Een unieke wijn die menig wijnliefhebber van malbec, syrah of cabernet sauvignon zal verrassen. Een buitenkans voor de wijnavonturiers!

PLAVAC MEDITERANO Badel 1862
€13,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
Vrhunsko vino Hvar Dalmatië 2012

De vreugde en trost uit Kroatië (en Dalmatië in het bijzonder) leeft voort in de wijnen gemaakt van de plavac mali druif. Samen met de Ivan Dolac & Ivan Dolac barrique behoort deze Plavac Mediterano tot de topwijnen van Kroatië! Granaat rood van kleur en een geur van rode bessen, gedroogde pruimen en fijne kruiden. De smaak is complex met een volle warme afdronk met een harmonisch samenspel van fruit en zoete specerijen. Het "mediterrane gevoel" gebotteld in een fles wat natuurlijk schitterend aansluit bij (gegrild) rood vlees, wild en harde (oude) kazen.