ARIONE MOSCATO SPUMANTE 6,5 %

€6,60
€4,95
48+ €4,80
144+ €4,42
Mousserend
aromatico di qualita moscato
Op dronk:
nu
Doos inhoud: 6
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
000430.png

Prachtige 'iets' zoetig met frisse zuren, mousserende wijn. De keldermeester van Arione heeft zeker een goede bui gehad toen hij de ragfijne smaaknuance van de muscatdruif samensmolt tot deze aantrekkelijke schoonheid. Zoiets springlevends, van zeer hoge gehalte in uw glas, krijgt u niet vaak. Echt een sprankelende wijn voor bijzondere gelegenheden. Een feestelijk aperitief voor de kerst of zomaar op een zonnige zomeravond. Aantrekkelijk is ook het alc.perc.van slechts 6,9 %.

Villa Armellina
Villa Armellina werd opgericht in 1974 als een familiebedrijf en staat nu als een synoniem voor producenten van top-kwaliteit, typische Prosecco en mousserende wijnen uit Veneto. In tegenstelling tot veel andere producenten kan Villa Armellina bijna altijd rekenen op zijn eigen druiven voor de productie van haar Prosecco. Zo wordt de hoge kwaliteit reeds gecontroleerd en verzekerd door het werk in de wijngaard. Deze wijngaarden zijn gelegen op ongeveer 3 km ten zuiden van Conegliano met wijngaarden in de heuvels van de "Treviso" en komen door de nabijheid van de twee grote rivieren Tagliamento en Piave in een zeer gunstig microklimaat. Door de hoogte en de overwegend kiezelhoudende bodems kunnen de druiven mooi rijpen met een hoge concentratie en mineraliteit. Sinds 1987 worden alleen organische meststoffen gebruikt en sinds 1995 is Villa Armellina officieel een biologisch werkend bedrijf.
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
MUSCAT OTTONEL EDES
€9,10
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Witte wijn
Nagyrede 2010

De muscat die laat geoogst wordt, wordt gekenmerkt door zijn kruidige karakter. Deze natuurzuiver zoete wijn mag door het leven gaan met de wettelijke beschermde aanduiding: EDES. De zachte en geprononceerde smaak heeft hij volledig te danken aan z'n voortreffelijk oogstjaar. Het opwindende kruid is puur muscat en fluweel zacht. Alom herkenbaar als TOP wijn. Franse confreres betitelde hem als Trouvaille. Daarom een aanrader. Het begeleiden van zoete nagerechten en ganzenlever zal hem niet misstaan!

SOPHIE BARON  DEMI SEC Baron Fuente
€30,50
€20,95
48+ €20,32
144+ €18,70
(tijdelijk) uitverkocht
Mousserend

Klassieke demi-sec Champagne met een zeer mooie balans tussen fruitig zoet en intense fraîcheur. Hoog aandeel Meunier (30% chardonnay, 60% meunier en 10% pinot noir) geeft deze Champagne een verrassende, sensuele volheid. Aroma's van rijp fruit, honing en toets kaneel. Kortom, u zult verrast zijn. Ook de niet Champagne drinkers zullen zijn buitengewoon mooie smaakvariatie weten te waarderen. Sophie Baron is een superieure selectie van het wijnhuis Baron de Fuente. onderscheidingen; Decanter 3 étoiles, medaille d'or, Effervescents du Monde 2006

BRIGHELA MOSCATO 4,5 %
€6,50
€4,40
48+ €4,27
144+ €3,93
Mousserend

Een witte licht mousserende dessert- of zomerwijn, die zijn druivige afkomst niet verloochent; het is één en al Muscaat-druif dat je ruikt én proeft. Afkomstig uit het noorden van Italië, uit de streek van Piemonte. De wijn heeft het plezierige, lage alcoholpercentage van 4,5 % (is tevens een verrassend lekker aperitief.) Alternatief op de (te) dure en immens populaire mioscato d'asti