ALEX CRIANZA

€7,10
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DO navarra 2014
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2021
Doos inhoud: 6
4
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
000028.png

De compositie van tempranillo, merlot en de graciano zijn van een dusdanig select niveau
dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op
de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst 9 maanden. De structuur geeft hem groot bewaar potentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maken hem zonder meer een proefondervindelijke ontdekking waard. De absolute klasse in prijs/kwaliteits verhouding spreekt voor zich. Een must voor elke wijnliefhebber die houdt van ouderwets gemaakte wijnen. Zacht in tannines en lang in z'n afdronk.

TASTING NOTES
With violet-purple colour bright and well covered, its aroma gives sign of a great aromatic potential, with notes of red fruits with certain nuances of vanilla and caramel balsamic background. In mouth it presents fleshy, complex and with great structure which will give you a long life in the bottle. It presents an end long and persistent with a good mouth ending.

WINEMAKING DETAILS
Each of the varieties that make up this coupage (Tempranillo, Merlot and Graciano) have been elaborated independently in stainless steel tanks with controlled temperature during 12 days. Alter malolactique fermentation the wine has matured in american and french oak barrels for 9 months.

TECHNICAL DATA
* Alcoholic degree (% vol) 13.8
* Total acidity (gr/l) 5.4
* pH 3.6
* Volátil acidity (gr/l) 0.6
* Residual sugar 2 g/L
* Malic acid (gr/l) 0.1 g/L
* Color intensity 15

Bodega Alex
Het wijnhuis Alex (huidig 115 hectares) is gevestigd op het land waar de Romeinen hun eerste wijnstokken plantte meer dan 2000 jaar geleden. Dit land grenst aan de rivier Ebro en de Alhama op de grens tussen Navarra en de Rioja.Javier Cantarero is de wijnmaker van Wijnhuis Alex. De derde generatie die de geheimen van het wijn maken en wijn ouderen van zijn vader en grootvader heeft overgenomen. Die kennis en zijn eigen visie en ervaring proef je terug in de ‘Alex’ tempranillo en de ‘Alex’ granacha rosé wijn !Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan hun website: http://www.vinosalex.com/
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

MOSTAZAL MERLOT RESERVE
€10,50
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac cachapoal valley black label 2007

De onbetwiste koning uit de Cachapoal Valley, de beste Chileense Merlot van de 2007-ers serie. Zoals onze proefondervindelijke beoordeling aangeeft: perfect van intensiteit en kleur. Ook de neus toont volle rijkdom: romige zwoele vanille van distinctie en verfijning van het eiken. Een Merlot die in de mond de perfecte balans benadrukt. Het gunstige klimaat in de Cachapoal Valley zorgt ervoor dat hier puur biologisch geproduceerd wordt. En dat proef je in z'n lange geconcentreerde fluweel zachte smaak.

SENORIO DE LURRA CUVEE CABERNET/T..
€11,15
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DO navarra net niet crianza 2003

Onderscheiden met bronzen medaille in Frankrijk "Challenge Internationale du Vin" Brussel. Verder onderscheiden met medailles -15- in Bordeaux, Wine Challenge in Londen en op de Mondial Brussel. Compositie 85 % tempranillo en 15 % cabernet sauvignon en 6 maanden opgevoed op nieuw Frans eiken (voor crianza is wettelijk voorgeschreven 12 maanden). Wat een concentratie en puurheid. Uitnodigend aroma van lekker rijp fruit met zeer fraaie houttonen. De edele tannines zorgen voor extra dimensie.

QUINTA DOS CURRAIS ROOD
€8,75
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DOC beira interior 2015

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de''Cova Beira" op de uitlopers van het Esterla en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op Barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.