ALEX 100% GRANACHA ROSE

€7,10
€5,49
48+ €5,33
144+ €4,90
Rosé
DO navarra 2018
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Land:
Spanje
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
000381.png

Verfrissend met verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. De rijke fruittonen worden optimaal onttrokken aan de 'Garnacha'. De rode druif bij uitstek voor de verwende rosé liefhebber. Voor deze superieure uitgesproken droge rosé worden uitsluitend geselecteerde percelen gebruikt. De koele maceratie en vergisting zorgen voor optimale extractie van fruitaroma's en een optimale balans tussen fruit en sap. Kortom een rosé waarvan de prijs/kwaliteit verhouding opmerkelijk is. DOEN....

Silver Medal, Berliner Wein Trophy

ALEX 100% GARNACHA ROSÉ, D.O.  Navarra, Spanje

Rijke en fruitige neus met veel elegantie. De smaak is zacht met rijpe fruittonen. Verfrissend met een verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. Een karaktervolle rosé voor de verwende rosé liefhebber… Uitstekend voor bij een vrolijke borrel. Boordevol ... mogelijkheden om met eten te combineren. Heerlijke tapas, pasta’s zowel koud als warm. Veel BBQ gerechten (van groenten spies tot kippenbout).

Diverse visgerechten met bijvoorbeeld Rode mul, tonijn, bouillabaisse, diverse schaaldieren zoals gamba’s en kreeft. Kalfsvlees, varkensvlees, ratatouille, groenten

Tasty Tom salsa & ansjovis voor 4 personen

Dit gerecht past uitstekend als voorafje bij de borrel….of voor dat men gaat BBQ en al een beetje trek heeft. Heerlijk snel gemaakt en zeer smakelijk. Maak hem een paar uur van te voren zodat alle smaken lekker kunnen doortrekken.

SALSA  

1 groot wit stokbrood dun gesneden of eigen gemaakte toastjes

500 gram super rijpe Tasty Tom tomaten.

½ bos peterselie of koriander naar smaak

Paar stengels bieslook

2 stengels bosui

1 grote rode ui

1 teentje knoflook

3 eetlepels fijne olijfolie

1 limoen

Optioneel: halve chilipeper

Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes(zonder de zaadlijst).Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten en de olijfolie. Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg samen met de fijngesneden bieslook toe aan het mengsel. Haal een paar stukjes schil van de gewassen limoen eraf (zonder het wit) en snijd dit zeer fijn. Pers de limoen uit en voeg samen met de fijngesneden schil naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe. Laat het geheel zeker 2 uur lekker doortrekken. (dit zorgt voor een betere smaakverdeling)

GEFRITUURDE ANSJOVIS

150 gr verse ansjovis

1,5 dl melk

75 gr bloem om te paneren

olie om te frituren

zeezout

Een paar partjes citroen

Een van de populairste Spaanse tapas, overal langs de kust te vinden, en niet alleen in Spanje.

Bereidingswijze

Giet de melk over de vis en schud even, laat goed uitlekken. Doe de bloem in een plastic zak, en doe er de ansjovis bij, blaas de zak op, knijp hem goed dicht en schud totdat alle visjes met bloem bedekt zijn. Doe nu de visjes in een zeef en schud er de overbodige bloem af. Leg de visjes naast elkaar in de frituurmand en laat ongeveer 3 minuutjes frituren, doe dit in 2 of 3 keer  (anders plakken de visjes aan elkaar).

Serveertip

Bestrooi de warme ansjovisjes met fijn zeezout en serveer met partjes citroen. Pak een stukje stokbrood of toast en besmeer met de tomaten salsa. Doe een paar gefrituurde ansjovisjes er boven op…. Serveer hierbij  deze spaanse topper van een rosé.......salud.