1er CRU NOTE Primitivo

€18,95
€14,99
48+ €14,54
144+ €13,38
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
IGP Puglia 2015
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2024
Alcohol:
15 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
niet beschikbaar
0
Nog geen stemmen
001101_1er_cru_note_primitivo.png

Uitzonderlijke kwaliteit en zeer geconcentreerd. De typische smaak van Primitivo is direct herkenbaar: zongerijpte zwarte kersen, pruimenjam en overrijpe bramen. Gevolgd door specerijen chocolade, vanille en zoethout. Simpelweg een prachtwijn die het icoon is van een klassieke Primitivo!! De fluweel zacht smaak en de uitmonstering in een extreem zware fles zorgen ervoor dat de fles ineens leeg is...

Production area: Apulia, Salento and Murgia, 200-400 m above the sea level
Land: Sandy and calcareous
Grape variety: Primitivo
Age of vineyards: 15-30 Years
Per hectare plants: 3800
Cultivation system: Espalier with spurred cordon pruning
Vinification: Destemming of grapes and cold maceration at 4/5 C for 18/36 hours. Alcoholic fermentation at a controlled temperature and racking at the end. Soft pressing of marcs.
Ageing: After the malolactic fermentation in inox silo the wine ages in French and American durmast wood of medium toasting for 5 months. Then it is bottled and ages in the bottle.

ORGANOLEPTIC CHARACTERISTICS
Colour: Red with ruby reflections
Fragrance: Intense and fruity with notes of spices and jam
Taste: Soft and persistent, rightly balanced tannin
Wine pairing: Perfect with roasted red meats, main courses with red meat typical of the Mediterranean cuisine, seasoned cheeses
Serving: Serve at 18/20 C

Decant before serving

Michele di Lorusso

Zuid Italiaanse wijnen uit o.a. de hak en wreef van de laars

Michele di Lorusso staat in Italië en ver daarbuiten bekend als een bevlogen wijnmaker en is eigenaar van een zeer fraai wijnbedrijf (wijnhuis Tagaro) dat in de hak van Italië ligt genaamd Puglia (Italiaans voor Apulië). Michele de Lorusso is de derde generatie. Hun wijndomein ligt in de Itria vallei. Er wordt door de familie veel waarde gehecht aan de gescheidenis van de Itria-vallei en de tradities. Ze werken daarom ook alleen met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio als Primitivo, Negroamaro en Minutolo.  Hier in Nederland is zij wat minder bekend en meer bekend zijn haar bijzondere wijnen in samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms (Compositione lijn, 1er Cru Note lijn). Michele di Lorusso stond mede aan het roer van een advies bureau waarin zeer ervaren wijnmakers de wijnboeren in de regio bijstaan en helpen de kwaliteit van hun wijn te verbeteren. Deze verbeteringen werden niet alleen in de wijngaard doorgevoerd maar ook in de wijnkelder. Dit innovatieve concept zorgde niet alleen voor een enorme kwaliteits- verbetering maar creëerde ook nieuwe en betere afzet mogelijkheden. Sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers.

In samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms zijn er een reeks verschillende privé cuvee’s samengesteld die menige wijnspecialist & fijnproever zal verwonderen. Druivensoorten als (Primitivo, Negro-amaro, Malvasia) voor de Amarone en Ripasso style wijnen genaamd Compositione, tot zeer geconcentreerde wijnen van de Primitivo,  Nero di Troia en de Salice Salentino met de naam 1er CRU NOTE…..

 

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...