1er CRU NOTE Nero di Troia | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

1er CRU NOTE Nero di Troia

€18,50
€13,75
48+ €13,34
144+ €12,27
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
IGP Puglia 2016
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
( %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2024
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
zeer beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
001102_1er_cru_note_nero_di_troia.png

Nero di Troia begint aan bekendheid te winnen in Zuid- Italië. Deze druivensoort gedraagt zich echter nuffig in de wijngaard. De meeste Nero di Troia tonen groenige tannines en worden vaak gebruikt voor nietszeggende rosé drankjes. Maar, zoals in de liefde geldt ook hier: elke schoonheid is benaderbaar voor een goede minnaar. In dit geval: door een vakbekwame wijnmaker en dan is de beloning groot. Deze speciale rode 1er Cru Note is met enkele andere wijnen daarvan het bewijs. Het druivenmateriaal is perfect gerijpt waardoor het verfijnde en elegante karakter (zeker in vergelijking met de bekendere broeders als Primitivo of Negroamaro) naar voren komt. Delicaat, met veel rood fruit als frambozen en aardbeien ,aangevuld met een lichte toets van zwarte peper! Een avontuurlijke wijn uit het immens populaire Zuid- Italië. Een leuke ontdekking en aanbeveling voor de wijnavonturier

Production area: Apulia, Salento and Murgia, 200-400 m above the sea level
Land: Sandy and calcareous
Grape variety: Nero di Troia
Age of vineyards: 10-15 Years
Per hectare plants: 3800
Cultivation system: Espalier with spurred cordon pruning
Vinification: Destemming of grapes and maceration at 4/5 C for 24 hours. Alcoholic fermentation at a controlled temperature of 24-26 C and racking at the end. Soft pressing of marcs.
Ageing: After the malolactic fermentation in inox silo the wine ages in French and American durmast wood of medium toasting for 5 months. Then it is bottled and ages in the bottle.

ORGANOLEPTIC CHARACTERISTICS
Colour: Intense red with violet reflections
Fragrance: Intense and persistent with scents of red fruits and spices
Taste: Soft and persistent with pleasant notes of black currant and blackberry, wisely balanced tannin.
Wine pairing: Meat dishes and dried fruits
Serving: Serve at 18/20 C

Decant before serving

Michele di Lorusso

Zuid Italiaanse wijnen uit o.a. de hak en wreef van de laars

Michele di Lorusso staat in Italië en ver daarbuiten bekend als een bevlogen wijnmaker en is eigenaar van een zeer fraai wijnbedrijf (wijnhuis Tagaro) dat in de hak van Italië ligt genaamd Puglia (Italiaans voor Apulië). Michele de Lorusso is de derde generatie. Hun wijndomein ligt in de Itria vallei. Er wordt door de familie veel waarde gehecht aan de gescheidenis van de Itria-vallei en de tradities. Ze werken daarom ook alleen met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio als Primitivo, Negroamaro en Minutolo.  Hier in Nederland is zij wat minder bekend en meer bekend zijn haar bijzondere wijnen in samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms (Compositione lijn, 1er Cru Note lijn). Michele di Lorusso stond mede aan het roer van een advies bureau waarin zeer ervaren wijnmakers de wijnboeren in de regio bijstaan en helpen de kwaliteit van hun wijn te verbeteren. Deze verbeteringen werden niet alleen in de wijngaard doorgevoerd maar ook in de wijnkelder. Dit innovatieve concept zorgde niet alleen voor een enorme kwaliteits- verbetering maar creëerde ook nieuwe en betere afzet mogelijkheden. Sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers.

In samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms zijn er een reeks verschillende privé cuvee’s samengesteld die menige wijnspecialist & fijnproever zal verwonderen. Druivensoorten als (Primitivo, Negro-amaro, Malvasia) voor de Amarone en Ripasso style wijnen genaamd Compositione, tot zeer geconcentreerde wijnen van de Primitivo,  Nero di Troia en de Salice Salentino met de naam 1er CRU NOTE…..

 

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...