Bestellijst laden
Weissburgunder
De Weissburgunder zoals die in Duitsland genoemd wordt kent verschillende namen. Zo kennen we hem als Pinot Blanc in Frankrijk & Pinot Bianco in Italië. Ook is hij vertegenwoordigd in o.a. Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië.
Tot de belangrijkste gebieden is Duitsland rekenen we: Baden (1100ha), Pfalz (800ha), Rheinhessen (700ha). Ook wordt de Weissburgunder steeds populairder in de Moezel en de Nahe.
De wijnen van de Weissburgunder worden vooral droog gevinifieerd, hebben verfijnde zuren en een medium body. Ze bezitten vaak niet zo veel alcohol en door de fijne fruittonen (appel, peer, citrusvruchten) en aangename zuren zijn het ideale wijnen voor bij het eten. De lichte varianten lenen zich perfect als aperitief of zomerwijn.
Voor de complexere Weissburgunder gebruikt men vaak barriques. Ook wordt de Weissburgunder gebruikt voor sektbereiding en in beperkte maten voor edelzoete witte wijnen.