Saint Laurent | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Saint Laurent

De Saint Laurent druif is familie van de Pinot Noir druif en vindt zijn oorsprong, naar alle waarschijnlijkheid, in het noordoosten van Frankrijk (Elzas).  In totaal is er ongeveer 670 ha aangeplant in Duitsland waarvan we de meeste  druivenstokken terug vinden in de Pfalz en Rheinhessen. Ook in Oostenrijk is het een druivensoort die veel is aangeplant en goed gedijt op kalkrijke bodems.

In Duitsland was de Saint Laurent druif eind jaren zestig bijna uitgestorven maar dankzij een wijnboer uit de Pfalz beleeft de Saint Laurent druif nu een heuse come back. Mede door het hoge suikergehalte in de most, wat de uiteindelijke wijn een juiste extractie geeft, en de verfijnde zuren maken dat de wijn krachtig en tegelijk fris en fruitig kan zijn.

Afhankelijk van hun fruitigheid en concentratie passen ze bij lichtere, dan wel krachtiger gerechten. De betere wijnen worden ook in barrique opgevoed. In kleur zijn de wijnen diep rood. De aroma’s in de  wijn doen denken aan wilde kersen en vlierbessen met een verfijnde  kruidigheid.  Verder is er een mooie toekomst weggelegd voor de saint laurent druif als het gaat om de betere kwaliteiten (droge) rosé wijnen.

Filter
De Saint Laurent druif