Bestellijst laden
Witte wijn
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.
De zwaarste, de donkerste en de meest geconcentreerde sherry. Een geur om nooit te vergeten. Breed, vol, rijk aromatisch. De afdronk is overweldigend met een vleugje appelstroop. Deze donkere sherry is gemaakt van de uit Duitsland afkomstige riesling-druif die zich in de loop der eeuwen aangepast heeft aan de streek. Een uniek product! Perfect bij het dessert, bij alle soorten ijsgerechten, bij de engelse 'pudding' én als glaasje na het diner. Voelt zich ook thuis bij een chocolade dessert.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Wanneer Wherheim van elke tros alleen de rijpste druiven plukt, dus eigenlijk de druiven één voor één bekijkt en selecteerd, heeft de wijn recht op de benaming beerenauslese. Deze edel zoete wijn voelt zich opperbest bij zoete nagerechten.
Is voor deze wijn eigenlijk nog een beschrijving nodig? Een klassieker in de wijnwereld als deze, uit het bijzonder jaar 2015 en gemaakt van de beste Duitse druivensoort riesling (100%), zal iedere wijnliefhebber als eens hebben mogen ervaren ! Niet vervelend zoet, maar een en al verfijning en elegantie. Rijp fruit, honing en bloemen hebben een harmonieus samenspel met de fijne en onmiskenbare zuren van de riesling. Volop sensatie en veel expressie in de finale. Groots en imponerend!!
Voor deze Pikolit werden slechts 2000 kg zoete Pikolit-druiven zorgvuldig verzameld in kleine kisten gevuld met stro. Vervolgens drogen deze druiven gedurende drie maanden in. Hierdoor verliezen ze meer dan 70% van hun volume. De druiven verschrompelen en zien eruit als rozijnen, maar hun aroma's en suiker zijn zeer geconcentreerd. Het kostbare Pikolit-sap, dat met bijzondere zorg wordt geperst, vergt alle deskundigheid van de wijnmaker. Na maanden van langzame vergisting rust de Pikolit vervolgens voor meerdere jaren op eiken vaten.
Goldener preis ! Wanneer de druiven zolang aan de wijnstok blijven hangen dat ze gaan rimpelen en meer op rozijnen lijken, dan is de kans groot dat er Eiswein geoogst kan worden. En laten wij niet vergeten dat de druiven, als men ze zo lang aan de stokken laat hangen, gevaar lopen, door de vorst, totaal vernietigd te worden! Kortom, deze edel-zoete wijn is zeer zeldzaam en in het geval van Westhofener is de kern goudgeel en van opmerkelijk vitaliteit. Zeker als je weet dat hij uit 1986 afkomstig is ..