WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES

TEILLERY RESERVE ORGANIC
13,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Maipo 2010

De opbrengst is weliswaar laag,, maar het sap is van hoge concentratie, een essentieel gegeven bij het maken van deze pure en natuurzuivere wijn. De minutieuze zorg is bekroond met het certificaat 'Organic Wine' van hoge komaf. De gelijkenis met hoge cru's is frappant. Het bouquette, met schitterende tonen van zwarte bessen, stuift het glas uit. Proeft in de mond krachtig... De harmonische zachte tonen van bramen en cassis vormen een prachtig geheel. Qua stijl doet doet ie niet onder voor 2009.

DIPLOMAT SELECTION TIERRA D'AUGUSTINOS
9,10
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Cachapoal 2011

Het concept voor een uitzonderlijke Chileense wijn vond gestalte op verzoek van het 'Corp Diplomatique' toen de kwaliteit de absolute top bereikte. Een buitenkansje voor Alex Storms Junior om z'n kwaliteitstreven uit te dragen naar een selecte groep wijnkenners. Kortom, een creatie gebaseerd op een levensfilosofie waarbij alle dingen in een groot kosmisch verband samen hangen. Deze biologische dynamisch wijn heeft naast de fluweelzachte tannines een opmerkelijk smaakvariatie.

 “Chileense wijnen krijgen meer en meer internationale erkenning. De kwaliteit is vaak excellent, en de verhouding prijs/presentatie zeker ook. De nieuwe wereld heeft al jaren mijn aandacht en heel in het bijzonder als het gaat om fair trade (FAIR FOR LIFE). Tijdens één van mijn bezoeken aan Chili kwam er op mijn pad een absolute topwijn die bovendien onder controle staat van de onafhankelijke Zwitserse organisatie IMO. Deze gecertificeerde ‘Organic Wine’ is zo exclusief dat slechts één domein hiervoor in aanmerking kwam. Graag geef ik U wat meer achtergrond informatie over dit klasse domein .”

WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES           

Organische middelen die het natuurlijk evenwicht niet aantasten…..

  WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES De wijngaarden in de Maipo Valley worden bewerkt en onderhouden door José en Sollange Teillery zonder gebruik van kunstmest, onkruid- en insectenverdelgende middelen. De wijngaarden van de biologisch gekweekte druiven liggen op percelen die in staat zijn hoogstaande kwaliteiten voort te brengen en  van oudsher daarom bekend staan. De microklimaten spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke compositie van de biologische top selectie. Er heerst over het algemeen een gematigd mediterraan klimaat, met die uitzondering dat het verschil tussen dag- en nacht temperatuur groot is, wat juist goed is voor een uitstekende rijping, maar vooral voor de  intensiteit van de onwaarschijnlijk zachte en unieke aroma’s. Er wordt op een natuurlijke manier gewerkt, dat wil zeggen met organische middelen die het natuurlijk evenwicht niet aantasten.

Gegarandeerd  door  onafhankelijk Zwitserse instituut

  Solange Deze wijn is “made from organically grown grapes”, aldus de garantie die wordt afgegeven door het onafhankelijke IMO instituut. Dit instituut, gevestigd in Zwitserland, houdt zich bezig met analyseren van vinificatiemethodes  en ook in het bijzonder op landbouwkundig gebied, daar  waar gewerkt wordt met zuiver biologische middelen. In tegenstelling tot het gebruik van onkruidverdelgende middelen, plant men tussen de wijnstokken peuldragende gewassen waarbij ook weer andere kruiden zoals klaver en grot. Deze gewassen worden in het voorjaar mee omgeploegd en vormen zodoende een uitstekende  natuurlijke bemesting, wat men in de landbouw ‘groenbemesting’ noemt. Met dit in gedachte ( het vervangen van kunstmatige producten) heeft men de voorkeur gegeven aan het beschermen en zelfs WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES kweken van diverse vogelsoorten en bepaalde insecten, zoals bijen en onzelieveheersbeestjes die de schadelijke insecten verdelgen. Zo verorbert bv. een mezenpaar 35 á 40  kilo rupsen per jaar !  De methode vervangt aldus alle chemische middelen die meer nuttige dan schadelijke insecten doden en  daarbij  ook de allernoodzakelijkste micro-organismen vernietigen, hetgeen zelfs voor de mens gevaren met zich meebrengt.  De enige onontbeerlijke producten, die niet door eigen grond kunnen worden opgebracht, zijn de natuurlijke uit algen samengestelde meststoffen die in de Chileense havenstad Valparaíso gemaakt worden. Een dergelijke zuiver biologische bewerking van de wijngaarden van Teillery eist voordurende aandacht en geeft niet altijd een hoog rendement. Maar dank zij  deze speciale aanëdacht is de wijn van Teillery een volkomen gezonde rode wijn die zijn smaak en bouquet volledig van de natuur meegekregen heeft.

Strenge eisen aan onder andere milieu, hygiëne, veiligheid en afvalverwerking

WINE MADE FROM ORGANICALLY GROWN GRAPES Alsof  dit nog niet genoeg is heeft de familie  Teillery ook duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. De duurzaamhei d code van ‘IMO’ vereist namelijk ook dat wordt voldaan aan een protocol dat alle acties en praktijken in de gehele productieketen regelt. Dit protocol stelt ook strenge eisen aan onder andere milieu, hygiëne, veiligheid en afvalverwerking. Als een van de eerste Chileense wijnboeren zorgen zij bovendien voor het efficiënt gebruiken en hergebruiken van water  !!!! Alom zijn de organisch geproduceerde wijnen  van José en Sollange Teillery een proef op de tong waard. Wellicht dat ze ook Uw smaakpapillen in opperste extase brengen.  Doen …… .  .

 

Druivenras: 
Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

2 producten
Proefpakket B december/januari 2017
64,30
41,70

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket A december /januari 2017
62,20
48,78

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort