Vineaticu Reserva Publicatie Volkskrant Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Vineaticu Reserva Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

VINEATICU RESERVE Quinta da Nespereira
€9,95
€8,75
48+ €8,49
144+ €7,81
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DOC DAO 2011

Dao is een van de oudste wijngebieden van Portugal en behoort daarmee tot de klassieke Portugese wijnen. In zijn jongen jaren is deze wijn (Touriga-Nacional -70%-, Tinta Roriz -15%- en Jaen -15%-) robijnrood en heeft hij een stoer karakter. Enige flesrijping resulteert in een fluweelzachte smaak en een complex bouquet. Deze reserve staat in de bloei van zijn leven en staat bol van de rijpe fruittonen. De licht getoaste toets onthuld de grand cru opvoeding (8 maanden Franse barriques waarvan 20% nieuw eiken) Het proberen waard en onverslaanbaar goed in deze prijsklasse !!

SARMENTU Quinta da Nespereira
€6,95
€5,49
48+ €5,33
144+ €4,90
Rode wijn
DOC DAO 2015

Een vrolijke rode wijn uit het klassieke gebied Dao. Gemaakt van de typisch inheemse Portugese druivenrassen Alfrocheiro Preto (25%), Jaen (25%), Touriga Nacional (25%) en Tinta Roriz (25%). De prachtige paarsrode kleur wordt opgevolgd door een uitbundig aroma van rijp donker fruit. De smaak is soepel en vol waarbij de frisse afdronk typerend is. De licht kruidige toets zorgt voor een mooie spanningsboog met de rijpe fruittonen. Een wijn vol rijkdom en authenticiteit.

Onno Kleyn drinkt een Vineaticu Reserva 2011, gemaakt van de Portugese nationale druif.

Voor meer achtergrond informatie over deze klassieke druif en het familiebedrijf Quinta da Nesperiera zie https://www.storms.nl/nieuws/d%C3%A3o-innemend-uitnodigend-en-bijzonder-vriendelijk
 
Vineaticu reserva Storms publicatie volkskrant