Van TETE tot ECO cuvee

TETE DE CUVEE (ECO)  JOHANNINGER
€9,10
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
Witte wijn
Rheinhessen 2016

Als u iets aparts wilt proeven of uw (wijn) vrienden wilt aanbevelen, dan ligt hier uw kans met deze door vriend en vijand meest bejubelde Duitse droge witte wijn. U mag er een héle mooie klassieker naast zetten, hij zal recht overeind blijven staan. Deze Tête de Cuvée van Johanninger gemaakt van huxelrebe 80% en riesling 20% is zeer het ontdekken waard !!! Geurige neus, vlierbloesem, exotische fruittonen, mineralig en elegant.

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER
€11,50
€8,49
48+ €8,24
144+ €7,58
Witte wijn
Nahe 2016

De speciale cuvee Frõulein Scheu is gecreëerd voor het 100 jarig jubileum van de druivensoort scheurebe. Na het ontkurken komt het vakmanschap en de pure klasse je al direct tegemoet!! Geuren van pomelo en kruisbessen wisselen elkaar af met delicate bloemenaroma's. De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Een lange finale als toegift zal u blijven heugen na het ontdekken van deze jubileumwijn!!! En dat alles met respect voor moederaarde, onafhankelijk gecertificeerd en beoordeel als Ecovin 'Wein aus ökologischem Anbau'

Wijnkoperij Alex Storms
€6,26
€5,25
48+ €5,09
144+ €4,69
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn

De eclipe estate van Johanninger is qua bouquet en smaak een witte wijn die zijn gelijke niet kent. Elegante neus, complex, vol van smaak en zich onderscheidend met harmonieuze, droge en verkwikkende tonen die hem uitermate geschikt maakt om, met u, de eerste lentezon te delen. Het is de ontdekking van het jaar voor diegene die houden van ongecompliceerde betaalbare witte droge zomerwijn. Het klein zoetje van deze Duitse droge witte wijn gaat ook goed samen met het enigzins zoete karakter van de asperges.

JWeingut Johanningerohanninger heeft zijn principes nooit verloochend en heeft vastgehouden aan de Duitse wijntraditie van weleer. De traditie van het maken van mooie volle droge witte wijnen, waarin het karakter van de druif, de bodemgesteldheid en het micro-klimaat voor 100 % tot hun recht komen. De stijl van het wijnmaken is daarbij onveranderd goed gebleven. Johanninger is met zijn ‘ouderwetse’ opvattingen over het maken van wijn duidelijk trendsetter geworden. Zeker nu de liefde voor de vergeten rassen een absoluut hoogtepunt heeft bereikt. Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken hoe (h)eerlijk goede ECO wijnen kunnen zijn uit rassen van weleer.

Ondergrond terroir

 

 

 

 

Excentrieke wijnrassen zorgen voor nieuwe wijnsensatie

Johanninger heeft ernaar gestreefd om geheel nieuwe ecowijnen te maken uit de onalledaagse rassen Huxelrebe en Scheurebe met een bouquet en smaak die tot nu toe uniek zijn. Met als karakteristieken een elegante neus, complexiteit en volheid in hun smaak, en zich onderscheidend met een harmonieuze, droge toon. Subliem in kwaliteit, maar helaas wel maar in kleine hoeveelheden beschikbaar…

E C OWijn voor connaisseurs.

Markus, vakman pur sang Verwonderlijk is het dan ook niet, dat een van die wijnen door het leven gaat als ‘Tête de Cuvée’. Het is de Duitse wijn voor de échte connaisseur! Het opmerkelijke ras Huxelrebe wordt aangevuld met een klein gedeelte van de klassieke druivensoort Riesling. Het resultaat: een schitterend bouquet met een licht exotische ‘touch’, gebotteld op een eye-catching bordeaux fles. ‘Tête de Cuvée ECO’  is zo a-typisch Duits, dat Johanninger ervan overtuigd is dat menig wijnkenner ermee op het verkeerde been wordt gezet. In zijn soort is ‘Tête de Cuvée ECO’  de absolute winnaar!!!  Dat is trouwens ook het geval bij de Scheurebe, een kruising tussen een wilde druif (grüner Silvaner X blauer Trollinger) en de Riesling en genoemd naar Georg Scheu. Ruim 100 jaar geleden reeds door hem gecreëerd en gecultiveerd. Nu, herontdekt en tot leven geroepen met de welluidende naam “Fräulein Scheu”. Wederom een pure ECO wijn, maar nu met een karakter van een elegante ietwat verlegen mooie vrouw.

En daarom….

is deze selectie uit de met respect voor de natuur geselecteerde wijngaarden een must voor elke(natuur) wijnliefhebber. `Immers aan een uitputtende terroir roofbouw hebben de professionals op dit voortreffelijk geleide familiebedrijf een broertje dood.´ Gevoel en passie, daar draait het Johanninger allemaal om bij het maken van hun gecertificeerde Ecovins. EKO scheurebeIn Duitsland ‘Wein aus Ökologischem Anbau’  genoemd. Deze Eco creatie waar de natuur het voor het zeggen heeft isvanzelfsprekend zeer het ontdekken waard. Deze nieuwe trouvaille is een must……Zeker nu het voorjaar zijn intrede doet. Dé witte lentewijnen bij uitstek voldoen namelijk aan een aantal voorwaarden; het zijn verkwikkende levendige witte wijnen, die de gevoelige eerste lenteprikkels weten om te zetten in frisse, fruitige belevenissen. Daarnaast beschikken de wijnen ‘als het even kan’ over een gevarieerdheid aan smaakimpressies die naadloos aansluiten aan het lenteweer. Bovendien, naast uitstekende aperitief wijnen –eetlustopwekkers!- zijn deze wijnen ook  begeleiders van licht verteerbare maaltijden.  Uiteindelijk heeft de voorjaarszon het laatste woord... Koester daarom de eerste zonnestralen, druk haar warmte tegen u aan en omhels haar stralen! Verrijk uw mond en laat het goddelijke (ECO) vocht de innerlijke mens verblijden!

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket A april/mei  '18
€53,72
€43,06

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B april/mei '18
€61,58
€44,80

inhoud: 6 flessen rosé, 2 flessen per soort

Proefpakket C april/mei  '18
€95,94
€73,70

inhoud: 4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D april/mei  '18
€58,80
€47,90

Asperge ‘koningin van de groente’, niet meer eenkennig!

PINOT BLANC IS NIET MEER DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK. EN ZOALS U GEWEND BENT VAN DE FAMILIE STORMS ‘VERANDEREN VAN SPIJS DOET IMMERS ETEN ! EEN DRIETAL UITSTEKENDE WITTE GOUD BEGELEIDERS …

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort