Thracië, het boegbeeld uit de oudheid herleeft!

YOUNG STALLION angelus estate
€14,99
€10,95
48+ €10,62
144+ €9,77
Rode wijn
thracian Valley 2015

Een samenstelling van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah. Een aantrekkelijke, schitterende rode kleur met een zeer levendig fruit aroma. Hij begint zacht en opent zich tot een harmonieuze combinatie van vroege rijpe bosvruchten, kersen, zwarte bessen en bramen. Aangenaam fris wat versterkt wordt door een afgeronde en goed gestructureerde body. De lange afdronk met zachte romige tonen maakt het een volle wijn met een zacht karakter. Kortom, een rode wijn van onberispelijke klasse.

WHITE STALLION angelus estate
€14,99
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
Witte wijn
thracian Valley 2017

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.

Melnik EXPLOSION
€17,99
€13,95
48+ €13,53
144+ €12,45
thracian Valley 2015

De naam van deze wijn wordt zonder twijfel waar gemaakt. Ongekend is de concentratie in zowel geur als smaak. Een echte terroir wijn met een ongekende traditionele basis. Afkomstig van een single vineyard. Resultaat: mooie robijnrode kleur, typische rijke aroma's met een dominantie aan zwarte kersen en pruimen. De lichte kruidigheid zorgt voor complexiteit aangevuld met de houttonen die te herkennen zijn aan tabak en sigaren(kisten). In de mond is de Explosion kruidig, fruitig en zacht met een elegante afdronk waarbij tonen van vanille en chocolade te ontdekken zijn. NON-FILTERED

Thracië kent een bijzondere plek in de wijngeschiedenis. De herkomst van de god Dionysus, een van de vele zonen van Zeus, kent hier zijn oorsprong.

[node:title] In Thracië leerde hij de mensheid de kunst van het wijn maken. Zijn afbeelding staat daarom op de vondst van maar liefst 180 gouden phialae (wijnbekers). Tevens bewijst z’n nalatenschap dat,  door klimatologische omstandigheden in combinatie met uitstekende grondgesteldheden, hier hoogstaande wijnen geoogst kunnen worden. De zelden aflatende ijver van Dionysus bracht ook leerlingen voort die alle windstreken voorzagen van het goddelijke vocht. Om het ambacht te verspreiden reisde hij dus wat af. De Romeinen leerden hem op den duur kennen als Bacchus. Eerder, uitverkoren was Dionysus .. dé ontdekker van de Thracië Valley !  Ongetwijfeld,het meest miskende wijngebied in Bulgarije. Hier ontdekte ik een (wijn) nalatenschap waar ik nauwelijks van had durven dromen.

Stimulans & ambitie

Angelus EstateIn een land waar veel zaken nog moeizaam lopen, is het een uitdaging om het kaf van het koren te  scheiden. Aangenaam verrast was ik over de kwaliteit die ik bij een enkele wijnboer aantrof. In 1991 werd het staatsmonopolie afgeschaft, wat een revolutionaire kwaliteitsverbetering in gang zette. Op professionele wijze werd de wijnbouw aangepakt en er werd gretig gebruik gemaakt van de vele subsidies die verstrekt werden door de Europese Unie. De wijnbedrijven hebben zich daardoor snel kunnen aanpassen aan de moderne eisen. Uiteraard, met de blik op de exportmarkt, mag Bulgarije zich nu een geduchte concurrent noemen van o.a. Chili en Australië. Gerenommeerde wijnboeren uit Frankrijk en Italië waren bovendien behoorlijk verrast door de strategie ‘wijnen op Grand Cru niveau’ van enkele wijnboeren. Angelus Estate  is hiervan een  schoolvoorbeeld en mag zich daarom verheugen in een toenemende belangstelling. Niets werd hier aan het toeval overgelaten in  dit jonge modelbedrijf uit 2007. Zelfs fermentatie bij zwaartekracht en minutieuze temperatuur controle behoren tot een vanzelfsprekendheid. Ook de opvoeding op maar liefst 2000 barriques beantwoorden aan de torenhoge ambitie. Kwaliteit, kwaliteit en nogmaals kwaliteit van het hoogste niveau.

’n Opkomende ster

[node:title] Het paradepaardje ’Young Stallion ‘gedraagt zich als een volbloed jonge hengst en heeft daarom deze zeer toepasselijke naam. Onvoorwaardelijke liefde en energie symboliseren het nieuwe leven van deze opmerkelijke kwaliteitswijn.  Altijd goed en geselecteerd uit de beste wijngaarden uit de omgeving van de dorpjes Chervenakovo en Banya. Uitstekend gesitueerd en daar geoogst waar microklimaten de veroorzakers zijn van de onberispelijke kwaliteit. Tijdig ontdekte ik deze  opkomende ster die in kwaliteit in niets onder doet voor z’n Europese broeders en de wijnwereld  op z’n grondvesten laat beven.  Vooral de kwaliteiten spreken mij aan  die telkens weer opnieuw worden bevestigd door onafhankelijke vakgenoten. Naast diverse internationale onderscheidingen gaven ook Sjoerd en Ronald de Groot van Perswijn aan de Stallion de ongekende score van maar liefst ✪✪✪✪(✪) 5 sterren. Dat Angelus Estate met de creatie Stallion nu al zo’n hoge ogen scoort belooft wat voor de toekomst, want bij volwassenheid van de wijngaarden kan de Stallion zich gaan voegen bij grootste van de wijnwereld !! Nu al staat de Stallion op eenzame hoogte in Bulgarije  !!

Inheemse variëteit

Angelus Estate

De naam Melnik klinkt (nu) nog exotisch, maar ik durf te stellen dat binnen afzienbare tijd deze druivensoort in het wijnvocabulaire wordt opgenomen. Het levert namelijk interessante wijnen op met een geheel eigen karakter. Met gemak is deze wijn, afkomstig uit een single vineyard, een aanvulling om ook het authentieke Bulgarije te ontdekken. Een originele rode wijn van een ongekende en unieke klasse die ik samen met de twee kanjers van Angelus Estate handig heb verpakt in een proefdoos. Zonder meer, proefondervindelijke ontdekkingen…. Doen!

           

Proefpakket

4 producten
Proefpakket C april/mei  '18
€95,94
€73,70

inhoud: 4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D april/mei  '18
€58,80
€47,90

Asperge ‘koningin van de groente’, niet meer eenkennig!

PINOT BLANC IS NIET MEER DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK. EN ZOALS U GEWEND BENT VAN DE FAMILIE STORMS ‘VERANDEREN VAN SPIJS DOET IMMERS ETEN ! EEN DRIETAL UITSTEKENDE WITTE GOUD BEGELEIDERS …

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket A april/mei  '18
€53,72
€43,06

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B april/mei '18
€61,58
€44,80

inhoud: 6 flessen rosé, 2 flessen per soort