Strijd tegen insecten en bladluis is spraakmakend | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Strijd tegen insecten en bladluis is spraakmakend

DOM ST MARTIN DE LA GARRIGUE Tradition
9,95
7,79
48+ 7,56
144+ 6,95
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Languedoc 2015

Een flonkerende mediterraanse wijn, robijnrood gekleurd met paarse schittering. Het parfum is levendig met pruimen, blauwe bessen en specerijen, gevolgd door een sappige smaak met veel fruitintensiviteit en kruidigheid (garrigue, rozemarijn, tijm en jeneverbes). De ronde structuur met de elegante tannines eindigt in een frisse en harmonieuze afdronk. Laat je verleiden -eventueel met een mooi stukje lam of wild-

DOM ST MARTIN DE LA GARRIGUE Bronzinelle
13,75
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Languedoc 2014

Karakteristieke Languedoc wijn uit het erg droge jaar 2014. De droogte heeft gezorgd voor een extreem kleine opbrengst, wat uiteindelijk heeft geleid tot een schitterende concentratie en rijpe en zwoele tannine. De geur is typerend met veel verse tuinkruiden, bramen, pruimen, garrigue en tijm. In de smaak komen de elementen van het boeket ook tot uitdrukking en deze worden subtiel aangevuld met vijgen, tonkaboon, zwarte olijven en chocolade. De opvoeding op gebruikt eikenhouten vaten (12 - 15 maanden) zorgt voor een prachtig gepolijst en harmonisch geheel.

DOMAINE LES ONDINES PLAN DE DIEU
10,50
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac Côtes du Rhône (Zuidelijk Rhône) 2010

Diep, intens donkerrood met imponerende zwarte kern. Breed warm, gepeperd bouquet vol zwoele tonen van zondoorstoofd rood fruit en pittige Syrah. Compact, robuust en tanninerijk van smaak met nog heel harde kanten. Prima spanning tussen de pittige structuur van de syrah (20 %) en de romige souplesse van de gremache druif. Krachtig en harmonieus van structuur. Een fruitrijke volbloed met kararakter die eerder doet denken aan z'n grote broers, Gigondas, Vacqueyras. Een kanjer van zeer goede komaf.

Biologische wijngaard De strijd van honderden insecten verdelgende vogels en miljoenen bladluis verdelgende kevers op het Chateau St.Martin de la Garrique is spraakmakend

Vanaf  de vennetjes in het eikenbos strijken honderden vogels neer in de wijngaarden rondom Château de la Garrigue en slaan er letterlijk twee vliegen in een klap. Doordat ze hier hun insecten komen vangen , hoeft Jean-Luc Parret  geen pesticiden tegen larven te gebruiken. Maar dat is niet alles. Doordat de wijngaarden rondom het Chât. St. Martin de la Garrigue  ook niet chemisch bemest worden maar met zaaigoed (bonen, lupinen), krioelt het er van de kevers. Vanwege hun formaat en harde schild worden ze door de vogels met rust gelaten. Aldus wordt elke wijnstok op een natuurlijke manier gezuiverd van de gevreesde bladluis door een permanent aanwezig leger van miljoenen kevers. Zo blijft het eeuwenoude evenwicht in de wijngaarden van Château St. Martin de la Garrigue in stand waardoor niet alleen insecten en druiven, maar ook kasteelheer Jean-Luc Parret  en oenoloog Jean-François Farinet (ex-wijnmaker bij het bekende Champagnehuis Roederer) in hun element zijn. Ongetwijfeld zouden pesticiden en chemische bemesting een grotere oogst tot gevolg hebben, maar daar is het Jean-Luc niet om te doen. Kasteelheer Jean-Luc Parret Daarom vindt er ook een selectie per perceel plaats waarop, na een degelijk grondonderzoek, de Syrah, Mourvèdre, Black Grenache, Carignan, Merlot en de Cabernet zich het beste thuis voelen. En daar is het Jean-   Luc om te doen, een zuivere biologische rode wijn. De cuves Bronzinelle en Tradition zijn hier een weerspiegeling van en behaalden al diverse internationale onderscheidingen en aanbevelingen: Guide Hachette, Gault et Millau, The Spectator, Gilbert&Gaillard, The Wine Advocate, Parker des vins de France et du Monde etc….

Chateau St Martin de la Garrigue De wijngaarden van  Jean-Luc Parret  liggen rondom het Château St. Martin de la Garrigue  op een van de heuvels tussen Béziers en Montpellier met een fantastisch uitzicht over de rivier de Hérault.  De wijngaard glooit vanaf driehonderdvijftig meter hoogte sterk af naar het zuidoosten, vanwaar de zon onmiddellijk na opkomst de druivenplanten verwarmt. De 60 hectaren wijngaard bestaat uit verschillende grondgesteldheden waarvan een bruinrode zanderige bovenlaag over gaat in keien afgewisseld met zand. Naarmate de wortels van de wijnstokken dieper doordringen in de ondergrond neemt de kalklaag toe samen met een bruinachtig oergesteente, uniek voor de streek en bepalend voor de hoge kwaliteit van de wijn van Château St. Martin de la Garrigue. Daar bevindt zich ‘de bron’ van Jean-Luc’s succes: de wijnstokken die vijfentwintig jaar geleden zijn aangeplant en waarvan de wortels langzaam maar zeker doordringen tot dit rotsachtig oergesteente. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze basis, samen met een voortdurende controle tijdens de vinificatie en opvoeding van de wijn in de beste eikenhouten barriques, bijdraagt aan dit meesterwerk! Dankzij dit precisiewerk en de optimale natuurlijke omstandigheden is Jean-Luc Parret  in staat dit uitstekende resultaat te bereiken.

Wijngebied: