Riesling Niersteiner Oelberg TROCKEN publicatie Volkskrant door Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Riesling Niersteiner Oelberg TROCKEN publicatie Volkskrant door Onno Kleyn

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Qualitatswein mit Pradikat Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij de typerende finesse en het bescheiden alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthult tonen van citrus, witte peper, appel en varens! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. In de Alsace zou er Grand Cru op het etiket prijken. In Duitsland ontbreekt dit, maar we garanderen dat het inet zo groots is, maar veel bescheidener in prijs!

Als januari te lang lijkt, te zwaar, te donker, slurp dan dit verhelderende vocht, aldus Onno Kleyn

Met wederom een 9-, een schitterende beoordeling in de Volkskrant van 16 Januari 2021! 

Onderstaand is het artikel te zien, maar tevens wil ik u attenderen op de nevenstaande 2 wijnen van dit wijnhuis: Niersteiner Riesling Rosenberg en Grauburgunder (=Pinot Gris) Patersberg. Ook dit zijn  spätlese TROCKENwijnen, maar door de diversiteit in terroir presenteert de andere Riesling zich eleganter en verfijnder; de Grauburgunder is vuriger en kruidiger. Het ontdekken waard!!

Voor meer achtergrond informatie zie ook   Lotsbestemming; geen opvolger

LET OP:

Onlangs ben ik overrompeld door een zeer goede recensie (9-! Oelberg 2015 )in de Volkskrant. Helaas, als sneeuw voor de zon, raakte de voorraad in één weekend uitverkocht. Echter niet getreurd. Herr Wehrheim stelde mij nog een kleine partij van 2017 ter beschikking. Vanzelfsprekend gelijkwaardig in kwaliteit maar ook van een uitermate goed geslaagd oogstjaar 2017. Mijn excuses voor het ongemak, maar  'Oelberg" wordt nu eenmaal slechts mondjesmaat geoogst en de voorraden zijn altijd zeer beperkt. U kunt dus op goed vertrouwen uw bestelling vervangen door  een schoonheid uit OELBERG 2017. Daarover zullen wij U  nader informeren .

Alvast bedankt voor het  gestelde vertrouwen.

Groeten,

Alex Storms (JR)

vinoloog van de wijnacedemie

Riesling Niersteiner Oelberg