Publicaties AD en Telegraaf 17-04-2021 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Publicaties AD en Telegraaf 17-04-2021

ODE AAN... Babeasca Neagra DROPIA
€7,50
€5,75
48+ €5,58
144+ €5,13
Rode wijn
Terase Danubiene 2019

Wordt al meer dan 2000 jaar verbouwd en zal zeker de wereld
veroveren door z’,,,,n ongecompliceerde smaak en karakter.
De druif is gul met complexe aroma’,,,,s waarbij de vlierbes en rode bes
alom aanwezig zijn. Stijlvol in smaak met goede verfrissende zuurgraad
Hints van kaneel en droge bloemen, kortom óok een kanjer voor de minder
getrainde smaakpapillen.

A GOOD YEAR PINK TRAMINER
€10,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rosé
thracian Valley 2020

Deze blush rosé laat je blozen, zo mooi!!! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence rosé blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd!!! Typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwamen ons tegemoet. Direct dachten we aan een (gewurz)traminer. De blozende kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit. Wellicht hadden we weer een nieuwe lokale parel ontdekt.

ODE AAN... Feteasca Regala-Riesling DROPIA
€7,50
€5,75
48+ €5,58
144+ €5,13
Witte wijn
Terase Danubiene 2019

Ode.. aan de wijndruif van weleer !! De regale -letterlijke vertaling ‘,Prinsessedruif- ia een ras uit de jaren 30 van de vorige eeuw en wordt gecombineerd met Riesling. Subtiele zuurgraad, iets van kweekpeer waarbij de aromatische toonhoogte afkomstig is van de Feteasca Regale. Tropisch fruit, ananas papaya en frisse citrus. Echt een Prinsesje onder de druiven met geheel eigen karakter met een knipoog naar de smaakpapillen van de gevorderde en aankomende wijnliefhebbers.

A GOOD YEAR CHARDONNAY
€8,95
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
Witte wijn
thracian Valley 2020

Deze Chardonnay heeft nauwelijks toelichting nodig. Zeker niet als de wijn zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een lichte vanilletoon. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel! De prijs mag wel heel vriendelijk genoemd worden!!

A GOOD YEAR MERLOT Medi Valley
€10,50
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Rode wijn
thracian Valley 2019

Wat een kanjer! Maar opgelet, deze Merlot wijn wordt niet direct geassocieerd met de vaak liefelijke en ronde tonen die veelal zo eigen zijn aan deze druivensoort. Eerder een Merlot met ballen! Een Merlot dus die niet snel vergeten gaat worden?. Er is geen ontkomen aan, pure klasse met veel extractie en concentratie. Een grote toekomst toebedeeld, maar wellicht al te goed om de verleidingen te weerstaan om het enkele jaar flesrijping te gunnen!

A GOOD YEAR SYRAH
€10,25
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Rode wijn
thracian Valley 2019

De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, maar Syrah verdient hier terecht een plaats op het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.

In één weekend twee keer in de spotlights!!!! Beide keren worden onze avontuurlijke selecties bekroond. Onderstaande de artikelen van Pieter Nijdam die  het rosé seizoen opent met de Pink Traminer, maar is dit wel een rosé....  De ode aan Babeasca Neagra krijgt maar liefst een 8.5  toebedeeld en dat voor slechts 5,75.  Een schitterend resultaat van een onbekende druif die  getransformeert wordt in een (h)eerlijke wijn. 

[node:title]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  [node:title]