Lotsbestemming, geen opvolger | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Lotsbestemming, geen opvolger

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2018

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2014

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij het fris zoetje en het alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthullen tonen van citrus, witte peper en varens die zich blijven afwisselen! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg.

NIERSTEINER PATERSBERG GRAUBURGUNDER TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2018

Deze Niersteiner patersberg trocken is een volstrekt 'a-typische' witte wijn voor Rheinhessen, maar wat een magnifieke Grauburgunder (= Pinot Gris) ! Prachtige pinot gris neus à la ouderwetse droge grand cru uit de Elzas, zuiver en ragfijn in z'n afdronk. Verfijnde smaak, verkwikkend en evenwichtig. Deze Duitse wijn is één en al complexiteit en gratie.....

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

Herr Wehreim in zijn waangaard! In mijn wijninfo 3 2019 vertelde ik de Storms wijnhebbers over het bezoek aan mijn zeer goede relatie , de Herr und  Frau Wehrheim uit Nierstein.  De wijngaarden lagen er perfect bij en ik voelde me toen al een beetje verplaatst in ’n sprookjesland. In Nierstein liepen we door de historische wijngaarden van Oelberg, Rosenberg en Patersberg-zie nevenstaand proefpakket- soms gelegen op schijnbaar onmogelijk steile hellingen. Op het wijngoed –waar de familie al sinds 1693 wijn verbouwt- werden wij allerhartelijks begroet en rondgeleid door eeuwenoude kelders. Zielstevreden en innig voldaan dacht ik toen terug aan de van generatie op generatie bestaande relatie en aan mijn éérste proefondervindelijke ervaring. Herr und Frau Wehreim Door een ongelukkige lotsbestemming ontbreekt er echter een opvolger en komt er ‘helaas’ een einde aan onze uitstekende relatie . De wijngaarden werden verkocht en de schemerige, gewijde kelders waarin zich menige Storms selectie bevond behoort binnenkort tot het verleden. Door onze decennia lange relatie hebben we gelukkig nog de hand kunnen leggen op de laatste partij (die zelfs  uit  diverse oogstjaren bestaat!)  Onberispelijk droge witte kwaliteitswijnen die wellicht binnenkort tot het verleden behoren.  Maar eerst vertel ik u  iets meer over de fantastische proefondervindelijke ervaring die ik tijdens mijn stage met Herr Eugen Wehrheim heb mogen delen.

EERSTE PROEFONDERVINDELIJKE STAGE  ERVARING..

De vaten van Wheingut Wehrheim! Ik ben op de  witte wijnen van Wehrheim verliefd geworden op een onvergetelijke  stage in 1999. Ik was op stage in Nierstein, voelde me rijk en Herr Wehrheim nodigde me uit een fles van z’n beste wijn met hem te drinken. Even later stond hij aan mijn tafeltje als een bezorgde vader die vreest voor de deugd van zijn dochter. Terecht veronderstelde hij dat ik op het gebied van wijn nog een kind was en wat hij in de glazen schonk was een vorstelijke drank. Op het etiket van de slanke fles stond:  Walfisch-Wingert Oelberg 1990 Spätlese. Het was een groots jaar, legde hij uit, en de wijn was gemaakt van oeroude Riesling stokken, uit een wijngaard afkomstig van een van z’n voorouders, en aangekocht in 1818 met de vangpremie van de walvisvangst. Wehrheim bracht zijn glas aan de neus en snoof het bouquet van de wijn op. Ik volgde zijn voorbeeld. Het effect was bedwelmend. Het was alsof ik mijn hoofd in een krans van voorjaarsbloemen stak. Wehrheim glimlachte bij het zien van mijn verbaasde gezicht. Ik bracht het glas aan mijn lippen en liet de wijn langzaam over mijn tong glijden. Het was zuiver, een wijn met een  rijke, fruitige herr Wehrheims wijngaangaarden aan de Rijn! en verkwikkende frisheid. Die avond sliep ik met de kus van de wijn op mijn lippen en wist dat ik reddeloos aan die bekoring was overgeleverd.  Nu zo’n 20 jaar later- ik was toen 16 !-  ben ik nog steeds verliefd op de wijnen die op de oevers van de Rijn worden verbouwd. Maar de liefde heeft zich nog verdiept omdat ik sindsdien hun vrouwelijke bekoring zo veel beter heb leren kennen Het mag overdreven klinken, maar ik zie deze wijnen inderdaad als mooie, elegante vrouwen. Zij verdienen in elk geval heel veel complimentjes…. Speels als een bloem, kan men op zomeravonden deze wijn onbeschroomd met muziek en poëzie vergelijken. Muziek? Inderdaad, het geheim van deze traditioneel werkende wijnboer is , harmonieuze droge wijn creëren. Wehrheim wijngaarden bevinden zich immers in de beschutting van diepe rijnrivierdalen en beboste heuvels, die de hellingen tegen de gure noorden wind beschermen. De rivier weerkaatst de zonnestralen naar hellingen van de uitstekend gesitueerde wijngaarden en vervullen ’s nachts de functie van warmtereservoir.  De bodem is de vader van de wijn, de wijnstok de moeder en het klimaat de lotsbestemming.