Leven door te beleven | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Leven door te beleven

FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER
10,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Witte wijn
Nahe 2017

De speciale cuvee Frºulein Scheu is gecreëerd voor het 100 jarig jubileum van de druivensoort scheurebe. Na het ontkurken komt het vakmanschap en de pure klasse je al direct tegemoet!! Geuren van pomelo en kruisbessen wisselen elkaar af met delicate bloemenaroma's. De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Een lange finale als toegift zal u blijven heugen na het ontdekken van deze jubileumwijn!!! En dat alles met respect voor moederaarde, onafhankelijk gecertificeerd en beoordeel als Ecovin 'Wein aus ökologischem Anbau'

ROSE PINOT NOIR  JOHANNINGER (ECO)
8,49
6,50
48+ 6,30
144+ 5,80
Rosé
Rheinhessen 2020

Deze biologische pinot noir levert een beauty à la Provence op die volledig voldoet aan de hedendaagse kieskeurige wens van de verwende rosé drinker. Helder zalmroze kleur en een aangename fruitige frisheid met een droge afdronk. Geurige neus en boordevol fruit. Verfrissende smaak met subtiele zuren en veel fruitnuances als bessen, frambozen, kersen en aardbeien. Onweerstaanbare natuurzuivere rosé die direct een zomers gevoel naar boven brengt!!!

SAUVIGNON BLANC (ECO) JOHANNINGER
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Rheinhessen 2019

Typerende sauvignon-kleur: goudgeel met groene weerschijn. Helder en fonkelend. In de neus zuiver, elegant, levendig en vol citrusfruit. De afdronk is fris en levendig. In de mond bezit hij veel citrusfruit. De afdronk heeft het voor sauvignon zo kenmerkende verkwikkend frisse zuur en lengte. Deze sauvignon blanc van Johanninger is een klasserijke, zuivere en elegante sauvignon van het ouderwetse krijtdroge type. Een klassieker die lang houdbaar is. Het vakmanschap van Johanninger staat hier weer borg voor een onberispelijke sauvignon met stijl

  Scheurebe geeft glans aan het seizoen

Dankzij een enthousiast vernietigingsleger van vogelouders worden de jongen goed gevoed met delicatessen uit de wijngaard! Gevoel en passie, daar draait het volgens Markus allemaal om bij het maken van wijn. En er bestaat voor hem maar één wijn: biologische , met respect voor Moeder Aarde wel te verstaan. Hij vindt dat zijn wijngaarden op de meest natuurlijke manier bewerkt moeten worden. Als natuurliefhebber vindt hij bovendien dat zijn wijnen gecertificeerd moeten zijn. Onafhankelijk beoordeeld... Ecovin ‘Wein aus Ökologischem Anbau’ is daarom een absolute must. Daarnaast is hij ook liefhebber van vergeten rassen. Vaak slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar maar wel van sublieme kwaliteit. Dat is ook het geval bij Scheurebe! Een kruising tussen een wilde druif en de riesling en genoemd naar Georg Scheu. Ruim 100 jaar geleden door hem gecreëerd en gecultiveerd. Herontdekt en tot leven geroepen met de welluidende naam “Fräulein Scheu”. Een wijn die alom het proeven waard is en perfect aansluit bij de zomer.

Scheurebe rehabilitatie

Van modieus gedoe moet Markus niets hebben. Tegenwoordig loopt Markus voorop met de rehabilitatie van deze bijna verdwenen druivensoort van Dr. Georg Scheu. En merkwaardig genoeg heeft de man die als geen ander aan de weg timmerde nu een nieuwe uitdaging gevonden. De ontwikkeling van de variëteit Scheurebe kon hem daarom niet onberoerd laten vanwege z’n exotische stijl in smaak en karakter. Hoe die creatie van Dr. George Scheu (1879 -1949) hem aangreep mag wel blijken uit een minutieuze zorg voor dit ras in de wijngaarden van Johanninger. Van modieus gedoe moet hij niets hebben. Wat niet wegneemt dat men zonder schroom de futuristisch ogende technische installaties laat zien,  daar waar het louter blinkend staal is wat de klok slaat. Buitengewoon leerzaam is ook de rondgang langs de vele wijngaarden. Ze zijn allemaal ‘op maat’ beplant, d.w.z. met alleen druiven die daar het best gedijen. Alleen zo komt de rijke schakering van de Rheinhessen, Rheingau en Nahe werkelijk tot uitdrukking. Ongeacht ras of herkomst.

Eerst iets meer over de wijnmakers

Schoonzoon is de creatuur van biologische wijnen van top niveau. Markus, ‘de conservator van dit zeldzame ras’, is eigenaar van het familiebedrijf Johanninger. Dat heeft volgens hem het voordeel dat je alles in eigen hand kunt houden. In de afgelopen 10 jaar heeft Johanninger een gestage ontwikkeling doorgemaakt, met steeds meer de nadruk op Terroir wijnen. Terroir, een ander woord is er niet voor, is een complex van factoren. Het omvat de bodem, maar ook de ligging en klimaatomstandigheden. Je ziet het aan het heuvelachtige landschap –uitlopers van het Mainzer Becken !- dat Johanninger hier exceptionele terroirs in zijn bezit heeft. Hoe maak je zulke Biologischer gaat bijna niet! wijnen ? Met respect voor de natuur in de wijngaarden…. Bij Johanninger wordt het hele wijnbereidingsproces nauwkeurig uitgevoerd onder supervisie van Oliver, oenoloog, schoonzoon en spil van het bedrijf. Het reilen en zeilen van het familiebedrijf gebeurt onder zijn persoonlijk toezicht. En dat betreft vooral de wijnbereiding , want hier creëert men uitsluitend wijnen van topniveau uit biologisch geteelde wijngaarden. Kwaliteit en nogmaals kwaliteit is de enige doelstelling en kenmerk van dit familiebedrijf. De aldaar geassembleerde wijnen beschikten alle over een zeer individueel karakter waarin de hand van meester ‘Oliver’ duidelijk te herkennen was.

Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen