Herinneringen…..

Wijnkoperij Alex Storms
€8,95
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
Rode wijn
Cachapoal 2014

Limited Edition, waarbij het harmonisch samensmelten van de 30 % Carmenere en 70 % Cabernet Sauvignon tot een kunst is verheven en dat is goed te proeven in de afzonderlijke facetten. Vooral het geurenspel is een voorbode van een krachtige, compacte structuur. Donkerrood van kleur. Intens, veel donker fruit in de neus. Rijpe bessen, iets eiken, paprika en een kruidige toon, duidelijk is de Cabernet Sauvignon herkenbaar. Heerlijk sappig, stevige tannines en dankzij de ondersteuning van de Carmenere prachtig in balans.

Wijnkoperij Alex Storms
€11,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
Cachapoal 2014

Een Chileense wijn van het gezondste soort en voor 100% gemaakt van de carménère druif (van origine bordelaise druivensoort). De carménère kende zijn doorbraak pas in Chili omdat hier het ideale klimaat zorgt voor optimale rijpheid. De druivensoort combineert als het ware de charme van de merlot met de structuur van de cabernet sauvignon . Vitale kleur met een paarse kern. Eigenzinnig bouquet met rijpe bosvruchten, koffie, kruiden (rozemarijn en tijm) en donkere pure chocolade. De aanzet in de smaak is verrassend, krachtig en vol maar zonder overdaad.

DIPLOMAT SELECTION TIERRA D'AUGUSTINOS
€9,10
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Cachapoal 2011

Het concept voor een uitzonderlijke Chileense wijn vond gestalte op verzoek van het 'Corp Diplomatique' toen de kwaliteit de absolute top bereikte. Een buitenkansje voor Alex Storms Junior om z'n kwaliteitstreven uit te dragen naar een selecte groep wijnkenners. Kortom, een creatie gebaseerd op een levensfilosofie waarbij alle dingen in een groot kosmisch verband samen hangen. Deze biologische dynamisch wijn heeft naast de fluweelzachte tannines een opmerkelijk smaakvariatie.

De net geplukte druiven onderweg naar de wijnmaker! Een fles wijn is meer dan alleen goddelijk vocht... Wijn vertelt namelijk altijd een verhaal, maar wijn zit ook nog eens vol herinneringen! De uitmonstering of de wijn zelf is deze herinneringen niet altijd waardig, maar deze herinneringen en momenten (soms in vergetelheid geraakt) blijken altijd dierbaar. Ik vraag me dan wel eens af hoe herinneringen zich al die tijd schuil hebben kunnen houden, maar na een proefondervindelijke ervaring realiseer ik me evenzeer hoe kostbaar ze zijn. (Wijn)herinneringen komen en gaan en vullen mijn hoofd op die manier met dynamiek. Het is wonderlijk hoe een herontdekken daarbij ontstaat en hoe mijn vader en ik zo onze eigen momenten weer opnieuw beleven om verrast te worden door ieders verleden…

Ik glimlach bij het ontkurken van de recent opgevraagde proefmonsters uit Chili en denk terug aan mijn stage in dit ongelooflijk mooie land. Ik geniet. Het waren (in 2005) mijn eerste serieuze stappen in de wijnwereld waar ik eveneens ervoer hoe vooruitstrevend mijn vader was - hij importeerde immers al in de jaren 80, als eerste in Nederland, Chileense wijn!!- In de afgelopen decennia is er veel veranderd, maar vast staat dat de Chileense rode wijnen nog steeds beschikken over de ideale kwaliteit, karakter en buitengewoon goede prijs-kwaliteitverhouding

HET VERHAAL..

De wijnmaker van Mostazal! De Cachapoal Valley is één van de beste valleien die Chili op wijngebied zijn goede naam heeft gegeven. Dit kan ook haast niet anders, want de wijnbouw vindt hier plaats onder bijna ideale omstandigheden. Het klimaat is droog en warm met nauwelijks regen in de zomer. De wijnboeren maken dan ook dankbaar gebruik van het smeltwater dat via de rivieren en irrigatiekanalen (sommige aangelegd door de Inca’s) vanaf de Andes door de vallei stroomt. De koele Chileense nachten zorgen voor een gelijke rijping met optimaal behoud van bouquet en aroma-stoffen. Het gunstige klimaat zorgt er ook voor dat plantenziekten, schimmels, rot en schadelijke insecten nauwelijks een kans krijgen. De boeren hoeven dan ook niet met chemische bestrijdingsmiddelen te spuiten. Ook kunstmest wordt maar mondjes maat gebruikt. Moeder natuur schept zo in de Cachapoal Valley een perfecte basis voor gezonde en zeer smakelijke wijnen. Hoewel we bij Mostazal enerzijds met een jong bedrijf te maken hebben, zouden wij anderzijds mogen spreken van ‘de meest traditionele onder de moderne bodega’s in Chili. U maakt kennis met onze Mostazal reserva en gran reserva selectie met een sublieme kwaliteit tegen een zeer aantrekkelijke prijs: Een originele, een superieure, op barriques van Frans eiken opgevoede rode kwaliteitswijn van Mostazal die de vergelijking met hoogstaande Uitzicht over de wijnvelden in de Cachapoal Valley! Bordeauxwijnen glansrijk doorstaat. Een klasse wijn die naar meer smaakt, zowel bij een goede maaltijd als in een kieskeurig gezelschap. Ze combineren het karakter van een voortreffelijke Médoc met de mildheid van een St. Emilion. Daarmee schenkt u alle genoegens van een cru, die zijn edele afkomst, elk glas opnieuw, proefondervindelijk bewijst.

Herinneringen komen als je tijd hebt vanzelf, maar in deze drukke tijd hebben we niet echt veel meer van deze momenten. Neem daarom nu uw moment met deze selectie van natuurzuivere wijnen en verzamel uw verhalen en herinneringen, want net als onze kwaliteitswijnen worden deze met de tijd mooier!! En zeer waarschijnlijk worden nieuwe herinneringen gecreëerd met deze uitzonderlijke selectie!

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket A februari / maart  '18
€60,00
€45,70

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B februari / maart  '18
€45,30
€31,98

inhoud: 2 flessen witte wijn, 4 flessen rode wijn

Proefpakket C februari / maart '18
€54,80
€43,86

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D februari / maart  '18
€56,70
€42,80

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort