Eerste proefondervindelijke stage ervaring..

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2014

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2015

BEKROOND MET GOUD
Jaar met veel body en kracht. De wijn is wat dikker en molliger qua mondgevoel waardoor de fruittonen wat tropischer gepresenteerd worden. Meest zachte van de selectie! Smaakt naar meer...

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

BEKROOND MET ZILVER
Een lichte prikkeling/tinteling zorgt voor een feestelijke en iets jeugdige indruk. Een ware ster in wording, want de exotische fruittonen zijn nu al mooi gebalanceerd met de frisse elementen. Op dronk voor de liefhebber die van frisheid houdt of voor degene die wil ervaren hoe de wijn in het beginstadium zich presenteert!

De Rosenberg! Ik ben op de  witte wijnen van Wehrheim verliefd geworden op een onvergetelijke  stage in 1999. Ik was op stage in Nierstein, voelde me rijk en Herr Wehrheim nodigde me uit een fles van z’n beste wijn met hem te drinken. Even later stond hij aan mijn tafeltje als een bezorgde vader die vreest voor de deugd van zijn dochter. Terecht veronderstelde hij dat ik op het gebied van wijn nog een kind was en wat hij in de glazen schonk was een vorstelijke drank. Op het etiket van de slanke fles stond:  Walfisch-Wingert Oelberg 1990 Spätlese. Het was een groots jaar, legde hij uit, en de wijn was gemaakt van oeroude Riesling stokken, uit een wijngaard afkomstig van een van z’n voorouders, en aangekocht in 1818 met de vangpremie van de walvisvangst. Wehrheim bracht zijn glas aan de neus en snoof het bouquet van de wijn op. Ik volgde zijn voorbeeld. Het effect was bedwelmend. Het was alsof ik mijn hoofd in een krans van voorjaarsbloemen stak. Wehrheim glimlachte bij het zien van mijn verbaasde gezicht. Ik bracht het glas aan mijn lippen en liet de wijn langzaam over mijn tong glijden. Het was zuiver, een wijn met een  rijke, fruitige en verkwikkende frisheid. Die avond sliep ik met de kus van de wijn op mijn lippen en wist dat ik reddeloos aan die bekoring was overgeleverd.  Nu zo’n 20 jaar later- ik was toen 16 !-  ben ik nog steeds verliefd op de wijnen die op de oevers van de Rijn worden verbouwd. Maar de liefde heeft zich nog verdiept omdat ik sindsdien hun vrouwelijke bekoring zo veel beter heb leren kennen Het mag overdreven klinken, maar ik zie deze wijnen inderdaad als mooie, elegante vrouwen. Zij verdienen in elk geval heel veel complimentjes….

Herr Wehreim en Alex Storms op de Oelberg Speels als een bloem, kan men op zomeravonden deze wijn onbeschroomd met muziek en poëzie vergelijken. Muziek? Inderdaad, het geheim van deze traditioneel werkende wijnboer is een harmonieuze droge wijn te creëren. Wehrheim wijngaarden bevinden zich immers in de beschutting van diepe rijnrivierdalen en beboste heuvels, die de hellingen tegen de gure noorden wind beschermen. De rivier weerkaatst de zonnestralen naar hellingen van de uitstekend gesitueerde wijngaarden en vervullen ’s nachts de functie van warmtereservoir.  De bodem is de vader van de wijn, de wijnstok de moeder en het klimaat de lotsbestemming.

Lotsbetstemming, geen opvolger

   De vaten van Wheingut Wehrheim! Vorig jaar herfst reisde ik door het Duitse wijngebied Rheinhessen met mijn ouders op uitnodiging van Herr und Frau Wehrheim. Het was een reis door sprookjesland: romantische kastelen, hoog gelegen op de beboste heuveltoppen, vakwerkhuizen versierd met bloembakken, zonnige binnenplaatsen met ruisende fonteinen, en onderweg bezochten wij hun wijngaarden. In Nierstein liepen we door de historische wijngaarden van Oelberg, Rosenberg en Patersberg soms gelegen op schijnbaar onmogelijk steile hellingen. Op het wijngoed –waar de familie al sinds 1693 wijn verbouwt- werden wij allerhartelijks begroet en rondgeleid door eeuwenoude kelders. Zielstevreden en innig voldaan dacht ik terug aan de van generatie op generatie bestaande relatie en aan mijn eerste proefondervindelijke ervaring. Echter de familie Wehrheim heeft geen opvolger! De wijngaarden worden verkocht en de schemerige, gewijde kelders waarin zich menige Storms selectie bevond behoort binnenkort tot het verleden.  Op de valreep heb ik echter nog een voorraad weten te bemachtigen die uitsluitend in volgorde van binnenkomst genoteerd kan worden. Een buffervoorraad, groot genoeg om voorlopig aan de vraag van de verwende wijnliefhebber te voldoen. Opgeslagen in het geklimatiseerde wijndepot in Heythuysen. Onvergetelijke  droge  witte wijnen die binnenkort  geschiedenis zijn.

Proefpakket

4 producten
Proefpakket B juni/juli '19
€57,00
€45,00

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket C juni/juli '19
€57,00
€45,00

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D juni/juli '19
€73,90
€53,88

inhoud: 4 flessen witte wijn en 2 flessen rosé, 2 flessen per soort

Proefpakket A juni/juli '19
€77,70
€54,80

inhoud: 4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort