De keuze van kenners | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

De keuze van kenners

NIERSTEINER PATERSBERG GRAUBURGUNDER TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2018

Deze Niersteiner patersberg trocken is een volstrekt 'a-typische' witte wijn voor Rheinhessen, maar wat een magnifieke Grauburgunder (= Pinot Gris) ! Prachtige pinot gris neus à la ouderwetse droge grand cru uit de Elzas, zuiver en ragfijn in z'n afdronk. Verfijnde smaak, verkwikkend en evenwichtig. Deze Duitse wijn is één en al complexiteit en gratie.....

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

ROSE Kreuznacher Junker  (ECO) JOHANNINGER
16,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rosé
Qualitatswein Rheinhessen 2021

Deze rosé P.N. P van Johanninger is absolute klasse die door dhr Klosse van 'Rest De Echoput' geselecteerd werd vanwege zijn bijzondere smaak variatie. Wellicht zal de traditionele fermentatie van de pinot noir en de pinot noir précoço hierin van doorslaggevende betekenis zijn geweest. De lagering op barriques van Europees eiken accentueert een ragfijne ondertoon van vanille. Alvorens de opvoeding op eiken -1 jaar !- onderging hij een lichte gesepareerde persing. Delicaat, weelderig en verfijnd. Niet het meest voor de hand liggend, maar wel 1 met grote allure

WHITE STALLION angelus estate
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Witte wijn
thracian Valley 2020

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.

[node:title] De zomer heeft z’n intrede gedaan, de zon laat zich immers regelmatig zien. Toch blijft het klimaat in Nederland, ook in hartje zomer, voor verrassingen zorgen. Overdag vallen de mussen van het dak, maar ook valt de avond al eerder en dan kan de temperatuur al gaan dalen… Of een zonnige periode wisselt plotseling af met mindere periode met de nodige neerslag. Stilletjes aan gaan we ons dan ook richting de nazomer begeven. Een uitdagende periode in het jaar, zeker als je weet dat de medewerkers Maurice en Ralf de thuisblijvers extra willen verrassen. Proefondervindelijke ervaringen omzetten in een persoonlijk wijnadvies is hun specialiteit. Spannend omdat de omstandigheden zo wisselvallig kunnen zijn, maar ook vervelend als de grote diversiteit van de wijnwereld je met twijfel overvalt. Zij lichten hiermee een tipje van de sluier… Bovendien kun je blind op hun advies vertrouwen. Het selecte gezelschap van thuisblijvers zal behoorlijk verrast zijn met hun wijnkeuzes!!!

 

De keuze van Ralf Steuns

Vinoloog in spe…….

Sinds 2014 enthousiast medewerker

PATERSBERG NIERSTEIN 2014 Grauburgunder

Ralf Steuns In 2016 ben ik gestart met de vinologenopleiding. Nu (bijna een jaar later) heb ik, als het ware, geuren, kleuren en smaak variaties in onze wekelijkse proeverijen mogen leren herkennen. Het examen vereist namelijk dat van de 12 wijnen, 8 wijnen proefondervindelijk herkent dienen te worden. Specifieke karakteristieken eigenschappen zoals druif, herkomst, grondgesteldheid enz...Overigens, tijdens mijn wekelijkse (blind!)proeverijen blijf ik me verbazen over de kwaliteit die Duitsland produceert. Natuurlijk kennen we de schitterende rieslings, maar ook andere druivensoorten blijken te imponeren. Neem nu eens de Grauburgunder= Pinot Gris van Eugen Wehrheim uit Nierstein en zet hem als een piraat in een blindproeverij. Behoorlijk verbaasd zult u zich afvragen hoe deze Duitser zich kan verdedigen tegen al dat Elzas geweld. Deze opmerkelijke STORMS CUVÉE is namelijk van een dusdanige kwaliteit dat menige Grand Cru uit de Elzas het er moeilijk mee heeft. Het is Eugen Wehrheim wel toevertrouwd om op de Patersbergen het beste oogstmateriaal te selecteren. Een vaste Storms relatie ’al meer dan 40 jaar’ De witte kwaliteitswijnboer bij uitstek van witte kwaliteitswijnen. Of het nu gaat om de onberispelijke droge Riesling spätlese , van de kleine wijngaarden Oelberg , Rosenberg of de (zoete!) vloeibaar goud selectie - Gewϋrztraminer- Trouwens, een uitmuntende begeleider van ganzenlever!! Mijn favoriete wijn PATERSBERG NIERSTEIN 2014 Grauburgunder beveel ik u van harte aan…

De keuze van Maurice Born

Sommelier en wijn avonturier

ROSÉ P.N. & P (ECO) JOHANNINGER

Alex Storms jr., Ralf Steuns, Maurice Born Als voormalig sommelier en Wijn & Spijs specialist proeft men door de jaren heen heel veel diverse wijnen. Niet alleen om de perfecte Wijn & Spijscombinatie te realiseren op top niveau, maar vooral ook om de stijl van het wijnhuis te leren kennen. Tijdens mijn laatste bezoek aan Weingut Johanninger werden mijn zintuigen geprikkeld en werd ik op slag verliefd op de meest bijzondere rosé die ik in de afgelopen 20 jaar geproefd heb!!!! Ongeëvenaarde klasse met ongekende verfijning en subtiliteit. Een weelderige rosé uit de eredivisie die men weet te waarderen tijdens de mooie (na)zomer avonden. Mijn culinaire uitspattingen qua wijn & spijs advies zijn heel divers zodat men lang kan genieten van deze EKO gecertificeerde TOPPER!! Zomerse salades, carpaccio van rund/kalf, diverse sushi gerechten… Maar ook goed te combineren met tonijn of kreeft of tijdens een goed verzorgde BBQ met stevigere vleessoorten. Serveer hem vooral niet te koud en in een groot wijnglas zodat de houttonen goed tot hun recht komen!

Mijn keuze

Alex (Junior) Storms

YOUNG WHITE STALLION Angelus Estate

Alex Storms jr. Ongeacht het moment van het jaar is er altijd wel een goede reden te verzinnen dit moment te vieren met een feestelijke wijn. Een raspaardje, een volbloed met ongekende smaak impressies, kwam onlangs op mijn pad. Mijn keuze was vlug gemaakt! ‘White Stallion’, ongeëvenaard in weelde, klasse en rijkdom is afkomstig uit een klein microklimaat midden in Bulgarije. De Chardonnay speelt een dominerende rol. De hoogstaande opvoeding op barriques van Frans-eiken verklaart wellicht z’n Bourgondische allures. Niet de meest voor de hand liggende wijn tijdens een lunch, maar een uitgelezen kans voor de liefhebber van zwaardere witte body wijnen. Verwen uzelf met een glas aan het einde van de dag of als vervanger van een rode wijn gedurende de warme zomeravonden. Neem er de tijd voor want elke slok opent een nieuwe wereld van smaaksensaties. Trouwens, laatst werd ik verrast op een van mijn wijnreizen in de Champagne. Wat een onderscheidenlijke klasse uit onverwachte hoek. Klein en verrassend, in de stijl van weleer en dan te bedenken dat ik er bijna niet van had durven dromen. Zo goed, zo traditioneel en zoveel beter ... Nieuw daarom ‘Champagne Moutardier’ een absolute must voor de echte champagne kenners! Zie: Champagne Moutardier

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen