BABY MAGNUM SUBLIEME KWALITEIT ……….

FOUR FRIENDS RED CUVEE single vineyard
€12,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
Thracian Lowland 2017

Een opkomende ster waarbij 4 vrienden het avontuur zijn aangegaan om wijnen op internationaal topniveau te produceren. Ge´nspireerd op een klassieke Bordeaux ( compositie van cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot en merlot) maar met een eigentijdse visie (zie bijvoorbeeld de schitterende, maar afwijkende uitmonstering). Een bewaarwijn, maar anderzijds ook een wijn die nu al gedronken kan worden met vrienden! De inhoud van 1000ml zorgt ervoor dat u onbevangen kunt genieten voor een zeer scherpe prijs. VALUE FOR MONEY!!!

Wijnkoperij Alex Storms
€9,10
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac Matrai region 2009

Bardos staat bekend om zijn scrupuleuze houding tegenover de natuur. Hij verrijkt zijn grond met natuurlijke mest en gebruikt in het geheel geen bestrijdingsmiddelen. De opvoeding op 'Barriques van Frans eiken vindt hij een must zodat de 70 % cabernet sauvignon en 30 % cabernet franc tot een harmonieus geheel versmolten kunnen worden. De gelimiteerde creatie is dakpannen rood van kleur, heeft 'n krachtig floraal bouquet en de afdronk wordt gemarkeerd door fijne tannine. Toekomst verwachting groot !

ELEMENTS 'fire' Unique Red Domaine Boyar
€11,50
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rode wijn
thracian Valley 2016

Deze natuurzuivere wijn is ge´nspireerd op de 4 natuurlijke elementen, water, aarde, lucht en vuur. Een klassieker -gemaakt van cabernet sauvignon, cabernet franc , carmenere en caladoc (=grenache noir X malbec)- waarbij letterlijk de hele wereld mee op scherp wordt gezet. De klassieke Franse stijl wordt gecombineerd met de uiterste precisie van de nieuwe wereld. Een en al verleiding met aroma's van moerbei , pruim, kers en donkere rozijnen. De smaakconcentratie is ongekend waarbij de fruittonen zich afwisselen met een lichte kruidige noot.

Zegt u nu zelf, moet er beslist “Grand Cru” op staan om zomaar de macht te kunnen grijpen? Ach nee, natuurlijk niet. En zo is het ook met mijn laatste opmerkelijke ontdekking. Een klassieker pur sang, met Médoc achtige smaak impressies, die zich zonder meer als ‘het je van het’ presenteert in een authentieke fles uit de 17e eeuw. Uniek in prijs, uitstraling en klasse stelt deze ‘baby magnum’ zich voor aan de verwende Storms wijnliefhebbers.

MÉDOC

[node:title] Appellation Médoc Contrôlée is een zeer gewaardeerde aanbeveling en onderstreept de goede afkomst van de wijn. Maar als die Médoc-wijnen alsmaar in prijs stijgen, is het dan zo gek bekeken om naar nieuwe mogelijkheden te zoeken, uiteindelijk groeit de wijnstok niet alleen in Frankijk. En dat de Médocs steeds duurder worden bewijst de praktijk. Ook via internet zijn er nauwelijks betaalbare Pauillacs, Estephe’s, St. Juliens enz…. te vinden.

ALEX STORMS GING OP STAP EN ONTDEKTE SUBLIEME KWALITEIT.

U kent Alex Storms en z’n familie als gedegen wijnontdekkingsreizigers die kwaliteit voorop stellen. Zij hebben een alternatieve rode wijn gezocht èn gevonden. Een originele superieure rode kwaliteitswijn die de vergelijking met de betere rode Médoc wijnen glansrijk doorstaat. Een klasse wijn die naar méér smaakt….. Zowel bij een goede maaltijd als in een kieskeurig gezelschap.

WAAR….

In het plaatsje Corno Botevo ontmoette ik de 4 vrienden. Hier werd ook het initiatief geboren tot het creëren van een sublieme rode kwaliteitswijn onder de naam ’Four Friends’. Zij waren er van overtuigd dat met gebruikmaking van de ‘know how’ uit de Médoc prestigieuze wijnen gecreëerd kunnen worden. En zij kregen gelijk! In een nauwelijks bekend gebied ‘Thracian Lowland’ met unieke klimatologische omstandigheden ontstaan rode wijnen met ’n op Médoc gelijkend karakter. De Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Merlot zijn hier debet aan. De ‘single vineyard’ werd bewust geselecteerd en gekoesterd vanwege de buitengewoon interessante microklimaten. Alom bekend onder de naam ZITARA VINEYARDS vanwege de unieke grondgesteldheden. Het succes kon dan ook niet uitblijven…. In 2015 en 2016 werden hun wijnen maar liefst 6 keer bekroond met 4 x een gouden plak en 2 x zilver. De keuze van kenners op zowel de ‘Mundus Vinis’ in Italië als ‘Vins Concours Mondials’ in Brussel spreken voor zich.

GRAND CRU OPVOEDING

Oenologist Petal Iliev Niet alleen de terroir is onderdeel van deze voortreffelijk geslaagde wijn, maar ook de opvoeding naar voorbeeld van de Grand Crus is opzienbarend. De rijping op barriques van Frans eiken is immers vanzelfsprekend en dat maar liefst 1 à 1,5 jaar alvorens ‘Four Friends’ door het leven mag gaan als topselectie. Het geeft de rode wijn, door de uitwisseling van aroma en smaakstoffen, de noodzakelijke extra zachtheid en rondeur die zo kenmerkend zijn voor de Médoc wijnen. Geoogst en geassembleerd worden deze echter uit de beste percelen die zich bevinden in de Zitara Vineyards. Alle lof verdient daarom de meester wijnmaker van de ‘Four Friends’  voor het uitstekende resultaat. Hij “PETAL ILIEV” is de stimulator en de deskundige die bij uitstek de beste garantie biedt voor Bulgaarse wijnen van hoge komaf. En wat de rode wijn in de fles betreft, die gaat gebukt onder een zware ‘authentieke’ fles en dat niet alleen om z’n kwaliteit te benadrukken. Immers bij het ontkurken van de ‘baby magnum’  ontkurkt u één liter lang ouderwetse klasse!!

Replicafles uit de gouden eeuw. De replicafles = 1 liter uit de 17 eeuw is omgerekend naar de inhoud van een Bordeaux fles 0.75 slechts € 7,35 en bij 144 flessen € 6,52. Ter verduidelijking per liter (van € 12,95) € 9,75 en bij 144 flessen € 8,70

Een kans die een Médoc wijnliefhebber niet graag aan zich voorbij laat gaan. U bent gewaarschuwd. D O E N !   

 

Proefpakket

Proefpakket B december '17 / januari  '18
€67,10
€51,70

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket C december '17 / januari '18
€72,40
€56,78

inhoud: 4 flessen witte wijn, 2 flessen rode wijn

Proefpakket D december '17 / januari '18
€120,40
€99,32

Inhoud: 4 flessen rode wijn, 2 flessen witte wijn

Proefpakket A december '17 / januari '18
€65,60
€50,35

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

INCLUSIEF FLES KADO!