Domaine J. Laurens | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Domaine J. Laurens

DOMAINE J LAURENS MOULIN Demi Sec
€14,96
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
Mousserend

Demi sec creatie uit de (90 % mauzac and 10 % chardonnay). Een zeer geslaagde cuvée die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt van 3 jaar. Fijn, delicaat en fruitig is deze demi sec, naar de huidige smaak van kenners, hèt symbool van de Méthode Champenois. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via:http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

DOMAINE J LAURENS 'MOULIN' Brut
€14,96
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
(tijdelijk) uitverkocht
Mousserend

Een zeer geslaagde cuvée (90% mauzac 10% chardonnay) die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt. Fijn, delicaat en fruitig is deze brut, naar de huidige smaak van kenners, hèt symbool van de Méthode Champenois. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

CLOS DES DEMOISELLES Laurens vintage
€19,95
€14,99
48+ €14,54
144+ €13,38
Mousserend
ac Crémant de Limoux (Languedoc) 2018

Volgens Laurens bezit dit wijndomein in Limoux de potentie de allerbeste Méthode Champenois van Frankrijk voort te brengen.Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' met de méthode traditionelle en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenois ' 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure cuvée demoisselle nog niet geproefd was.. Deze vintage BRUT 2018 zal al uw verwachtingen overtreffen!!

Wijnkoperij Alex Storms
€15,20
€13,50
48+ €13,09
144+ €12,05

Uitstekende combinatie met frisse voorgerechten, diverse visgerechten maar ook zeker als aperatief. De 'coup de coeur' van het toonaangevende Franse 'Le Guide Hachette des Vins' kende deze hoge onderscheiding toe. Een geprivilegieerde Rosé top cuvée.. die door kenners nauwelijks te onderscheiden is van een echte champagne.

Meer achtergrond informatie via:
http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

DOMAINE LAURENS LES GRAIMENOUS
€16,95
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
ac Crémant de Limoux (Languedoc) 2018

De uitzonderlijke cremant heeft een rijping 'sur lattes' van maarl iefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappig, rond en rijpe fruittonen maakt de smaak compleet. Deze Crémant van Laurens wordt samengesteld uit 60% chardonnay, 5% mauzac, 30% chenin en 5% pinot noir. Een heerlijk alternatief op de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.

DOMAINE LAURENS MAGNUM brut
€33,50
€28,99
48+ €28,12
144+ €25,87
Mousserend

Volgens Laurens bezit dit wijndomein de potentie de allerbeste Méthode Champenois van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenois 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure CUVEE LAURENT nog niet geproefd was..

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Domaine J. Laurens De wijnstreek Limoux, gesitueerd iets ten zuiden van Carcassonne, is bekend om zijn mousserende wijnen die óf als Blanquette de Limoux óf als Crémant de Limoux worden verkocht. De laatste jaren gebeurt er op wijngebied veel in Zuid-Frankrijk, dus ook in Limoux. Jonge, ambitieuze en goed opgeleide vignerons gingen zich hier vestigen. Een van hen was Michel Dervin uit de Champagne . Hoewel hij z’n eigen champagne produceert  was hij ervan overtuigd dat met de aankoop van het Domaine Laurens  in Limoux bewezen konDomaine J. Laurens worden waartoe dit wijngebied in staat is. Volgens hem bezit dit wijndomein de potentie de allerbeste Méthode Traditionelle (eerder Méthode Champenoise genoemd) van Frankrijk voort te brengen waar menige confrère jaloers op mag zijn. Dat het gelijk aan zijn kant staat, bewees een uigebreide blindproeverij, waar de internationele “vins mousseaux o.a. proseco’s cava’s enz…” en champagnes door elkaar stonden. Het was namelijk zijn blanquette de Limoux  Domaine de Laurens die met de hoogste eer ging strijken. 

Michel Dervin vinifieert zijn druiven (Mauzac, Chardonnay, Chenin en Pinot Noir) modern en werkt met een  pneumatische champagnepers. Volgens traditie rijpt deDomaine J. Laurens  wijn daarna ongeveer 3 jaar. Het resultaat is een “méthode traditionelle ofwel champenoise”van uitzonderlijk hoog niveau. Heerlijk zijn het fruitparfum en de frisse toonzetting in zowel geur als smaak. In de mousse is duidelijk de hand van de meester aanwezig; uiterst verfijnd doet hij eerder aan een champagne denken terwijl de nasmaak mooi droog of demi-sec is. 

Inmiddels is het Domaine overgenomen door Jacques Calvel. De mousserende wijnen komen nog steeds voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin. De wereldwijde repuatie is daarom actualiteit, mede doordat de omstandigheden ideaal zijn. De hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en  de bodem met een  hoog kalkgehalte dragen bij aan de omgekende smaaksensatie.

Een aanrader om met de komende feestdagen de glazen mee te laten klinken.

 

Domaine J. Laurens

 

 

een selectie uit de onderscheidingen van de afgelopen jaren:

Guide Hachette (2 stars) & coup de cœur ou étoiles
Les meilleurs vins à petits prix de Gerbelle & Maurange,
le guide de La Revue du Vin de France:
15/20 for our Blanquette and
15,5/20 for Cremant Les Graimenous
Concours Général Agricole de Paris : Silver Medal for Cremant Les Graimenous,
Concours Général Agricole de Paris Gold medal
Mention in "les vignobles qui montent"
Le Monde N° 188
"Nous avons adoré ce Clos des Demoiselles…, d'une pureté
irréprochable, présentant un équilibre très subtil"
Sélections mondiales de Montréal   Gold and silver medals
Le Nouvel Observateur "Les 500 meilleurs vignerons français

Wijndomein: