Wijninfo 02-2016

Uitnodiging tot een niet alledaagse gastronomische ontmoeting.

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2014

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

QUINTA DOS CURRAIS SIRIA
€8,25
€6,50
48+ €6,30
144+ €5,80
Witte wijn
DOC beira interior 2016

Deze wel heel bijzondere witte wijn is afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte en wordt gemaakt van het oeroude ras s¦ria. Zeer delicaat, fris en elegant aroma met een subtiele bloemengeur. De tonen van exotisch en citrus fruit zorgen voor een zeer gebalanceerde afdronk. Slechts een enkeling slaagt er maar in om het delicate en elegante karakter van deze druivensoort te behouden in het snikhete binnenland van Portugal. KLASSE

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2013

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij het fris zoetje en het alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthullen tonen van citrus, witte peper en varens die zich blijven afwisselen! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg.

‘Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht  tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en  Sjoerd Kessels zullen uw smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als  producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Wijnen van weleer.

De Stimulators: Paul Silvertand (l) Sjoerd Kessels (m) Alex Storms Jr. (r) Op het domein ‘Het Slakkenhuys’ in Ospel gaat een escargots 4 gangen menu samengesteld worden met een palet aan verrassende en “vergeten” smaken.  Als extraatje een slakken tour en bezichtiging van de slakken tunnels. Overigens, Alex Storms Junior en Mia Storms Maessen –beiden vinoloog van de wijnacademie-  begeleiden de gastronomische geneugtes met een passend  gastronomisch wijnverhaal.

HUYS VAN DE SLAK..

de "Peelslak" Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel is Sjoerd Kessels in 2014 gestart met een heuse escargotskwekerij. Hier worden, in een natuurlijke en diervriendelijke omgeving,  ongeveer 200.000 bijzonder fascinerende diertjes gekweekt en omgedoopt tot Peelslakken®. Ter plekke worden ze vers verwerkt zodat hun biologische herkomst gegarandeerd is. De escargot dankt zijn bekendheid aan de Franse keuken. Nog steeds is het een Franse specialiteit, maar door de liefhebberij worden de escargots in Frankrijk inmiddels tot de beschermde diersoorten gerekend! In Nederland en België  is het vooral een exclusieve lekkernij, maar net als bijvoorbeeld vergeten groenten weten velen niet meer goed hoe ze escargots dienen te bereiden. Daar gaat met deze unieke samenwerking verandering in komen, want de slak is smaakvol en door hun rijkdom aan eiwitten en mineralen ook voedzaam en gezond. Het is Paul Silvertand, eigenaar van Silverlicious, toevertrouwd om deze te transformeren tot sensationele  gerechten. Deze voormalige chef-kok van enkele  gereputeerde restaurants uit Weert gaat ervoor zorgen dat er met andere ogen naar deze specialiteit wordt gekeken. Nieuwe recepten zullen worden geïntroduceerd en natuurlijk zoveel mogelijk worden gecombineerd met verse, regionale (seizoens)producten!

Bezichtiging slakketunnel... Op een mooie, groene locatie - Meijelsedijk 57, Ospel- gaan we u verrassen en zult u genieten van de rust. Zoals een slak betaamt, even onthaasten dus. Een unieke beleving waarvan u van te voren niet had kunnen bedenken wat u ziet en proeft. Sjoerd Kessels zal naast het hoofdingrediënt alle geheimen van de escargots onthullen, waarbij u ook de slakkentunnels kunt bezichtigen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom vindt inschrijving plaats in volgorde van binnenkomst! Wees er dus sneller dan de slakken bij.

Inschrijven uitsluitend via:  

www.storms.nl/contact  

of

alexstorms@storms.nl

Data:

-          zondag 22 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur.

Kosten: € 38.50 euro p.p. ALL IN

-          zondag 29 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur.

Kosten: € 38.50 euro p.p. ALL IN

Inloop vanaf 10.30uur

 

 

 

[node:title] Tevens wil ik van de gelegenheid  gebruik maken om het  aspergeseizoen van 2016 alvast aan te kondigen! Een culinair hoogtepunt waar we met z’n allen naar uitkijken. Als de asperges langzaam maar schichtig kun kopjes boven de grond uitsteken weten we dat de lente echt in het land is. Nevenstaande proefpakket B bevat daarom ambachtelijk gemaakte witte wijnen die zich gedragen als perfecte begeleiders van  het witte goud.. Tevens zijn ze uitermate geschikt als lentewijn. En als wij optimaal willen profiteren van de culinaire wellust, dan moeten wij ons daar terdege en nú op voorbereiden.  Het Limburgse goud dat velen van ons liefhebben, is reeds verkrijgbaar!  De officiële opening van het aspergeseizoen 2016 vindt echter pas plaats op donderdag 14 april en zal traditiegetrouw eindigen op 24 juni. (Sint Jan)

      

 

 

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen