Vineaticu Reserva Publicatie Volkskrant Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Vineaticu Reserva Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

VINEATICU RESERVE Quinta da Nespereira
9,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DOC DAO 2011

Dao is een van de oudste wijngebieden van Portugal en behoort daarmee tot de klassieke Portugese wijnen. In zijn jongen jaren is deze wijn (Touriga-Nacional -70%-, Tinta Roriz -15%- en Jaen -15%-) robijnrood en heeft hij een stoer karakter. Enige flesrijping resulteert in een fluweelzachte smaak en een complex bouquet. Deze reserve staat in de bloei van zijn leven en staat bol van de rijpe fruittonen. De licht getoaste toets onthuld de grand cru opvoeding (8 maanden Franse barriques waarvan 20% nieuw eiken) Het proberen waard en onverslaanbaar goed in deze prijsklasse !!

SARMENTU Quinta da Nespereira
6,95
5,49
48+ 5,33
144+ 4,90
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DOC DAO 2015

Een vrolijke rode wijn uit het klassieke gebied Dao. Gemaakt van de typisch inheemse Portugese druivenrassen Alfrocheiro Preto (25%), Jaen (25%), Touriga Nacional (25%) en Tinta Roriz (25%). De prachtige paarsrode kleur wordt opgevolgd door een uitbundig aroma van rijp donker fruit. De smaak is soepel en vol waarbij de frisse afdronk typerend is. De licht kruidige toets zorgt voor een mooie spanningsboog met de rijpe fruittonen. Een wijn vol rijkdom en authenticiteit.

Onno Kleyn drinkt een Vineaticu Reserva 2011, gemaakt van de Portugese nationale druif.

Voor meer achtergrond informatie over deze klassieke druif en het familiebedrijf Quinta da Nesperiera zie https://www.storms.nl/nieuws/d%C3%A3o-innemend-uitnodigend-en-bijzonder-vriendelijk
 
Vineaticu reserva Storms publicatie volkskrant