publicatie Financieel Dagblad 22-10-2016 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

publicatie Financieel Dagblad 22-10-2016

IVAN DOLAC EKO PLAVAC MALI Badel 1862
17,50
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Vrhunsko Vino Hvar (Dalmatië) 2009

Mysterieuze en zeer verleidelijke biologische wijn en de trots uit Dalmatië (Kroatië). Afkomstig van het eiland Hvar waar de inheemse plavac mali druif de scepter zwaait op de bijna onneembare zuidelijke terrashellingen. De handmatige oogst en de EKO certificering dragen bij aan de uitzonderlijke grand cru kwaliteit. Diep donkerpaars kleur met uitnodigende aroma's van donker fruit, kruiden, specerijen, pure chocolade drop en leer. De smaak komt overeen met de aroma's en wordt afgerond met een sappige vlezige afdronk en edele tannine.

IVAN DOLAC BARRIQUE EKO PLAVAC MALI
23,95
18,95
48+ 18,38
144+ 16,91
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Vrhunsko Vino Hvar (Dalmatië) 2009

De plavac mali barrique van Ivan Dolac is de overtreffende trap. Wat een klasse en concentratie! De rijping op eiken geeft hem nog meer structuur en diepte, zonder in te boeten op de heerlijke aroma's van pruimen, pure chocolade, leer en zoete specerijen. Een fraai alternatief op de cru's uit Kroatië zoals Postup Donja Banda en Dingac (beide ook 100% plavac mali), maar ook een volwaardig alternatief op de grote namen/wijnen der aarde. Uniek en aanbevelenswaardig!

PLAVAC MEDITERANO Badel 1862
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
Vrhunsko Vino Hvar (Dalmatië) 2012

De vreugde en trost uit Kroatië (en Dalmatië in het bijzonder) leeft voort in de wijnen gemaakt van de plavac mali druif. Samen met de Ivan Dolac &amp, Ivan Dolac barrique behoort deze Plavac Mediterano tot de topwijnen van Kroatië! Granaat rood van kleur en een geur van rode bessen, gedroogde pruimen en fijne kruiden. De smaak is complex met een volle warme afdronk met een harmonisch samenspel van fruit en zoete specerijen. Het 'mediterrane gevoel' gebotteld in een fles wat natuurlijk schitterend aansluit bij (gegrild) rood vlees, wild en harde (oude) kazen.

De publicatie van het Financieel Dagblad is hieronder terug te vinden: Helaas heb ik deze onleesbaar moeten maken i.v.m. de company policy van het Financiële Dagblad...

Om het u als (nieuwe) klant zo eenvoudig mogelijk te maken heb ik er toch voor gekozen er een nieuwsitem voor aan te maken. Mocht u graag meer achtergrond informatie willen over de schitterende wijnen uit Kroatië klik dan op onderstaande link van onze wijninfo! Sante, Alex Storms

http://www.storms.nl/nieuws/schatgravers-gezocht%E2%80%A6

publicatie Financieel Dagblad 22-10-2016